Stranka umirovljenika novi je partner Domovinskom pokretu Miroslava Škore

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je Stranku umirovljenika kao svog novog saveznika za predstojeće parlamentarne izbore, te je zajedno sa predsjednikom Lazarom Grujićem potpisao sporazum o suradnji.

Škoro naglasio da će se boriti za veće mirovine na razini drugih europskih zemalja

“Dolaskom u prostorije Stranke umirovljenika pokazujemo poštovanje prema njima jer vjerujemo kako uvijek treba biti ponizan prema osobama starije životne dobi. Zalagat ćemo se za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika, da u svojoj trećoj dobi dobiju natrag novac koji su ulagali radeći cijeli život, a borit ćemo se i da nitko nema povlaštene mirovine, pogotovo saborski zastupnici, već da imaju kvalitetno valoriziran radni vijek”, naglasio je Škoro.

Nakon suradnje sa SDP-om danas potpisali suradnju sa Domovinskim pokretom

“Polazeći od temeljnih odrednica sadržanih u političkom programu, kao beskompromisni i odgovoran jamac slobode, demokratskih i civilizacijskih dostignuća, solidarnosti, jednakosti i sigurnosti svih hrvatskih državljana Stranka umirovljenika je izradila strateške ciljeve na zaštiti umirovljenika i osoba treće životne dobi. Tražeći pri tome političke partnere koji će prepoznati i podržati naše stavove procijenili smo da nam Domovinski pokret pruža najbolju mogućnost za našu jasnu artikulaciju i prepoznatljivosti u političkom prostoru. Poruka je to svim političkim akterima da se ne skrivaju iza ideoloških barijera i rovova, trgovine mandatima i lažne borbe protiv korupcije već svoj politički rad vežu uz provedbu i rezultate svojih programa”, poručio je Grujić.

Naglasio je da hrvatski umirovljenici zaslužuju dostojanstven život te se zapitao zar je uistinu previše tražiti da netko, nakon što je radio cijeli život, dobiva mirovinu koja je 75 posto prosječne plaće.

Komentiraj