Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izašao je u nedjelju glasovati na unutarstranačkim predsjedničkim izborima, ali kako nije htio sam sebi dati glas, to je umjesto njega učinio njegov sin Martin.

Karamarko je jedini kandidat za predsjednika stranke na predsjedničkim izborima koji će se u stranci po prvi puta održavaju po principu “jedan član – jedan glas”.

“Neću glasati sam za sebe, jedini sam kandidat i nije dobro da glasam sam za sebe”, kazao je Karamarko novinarima na izbornom mjestu u središnjici zagrebačkog HDZ-a u Gundulićevoj ulici.

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Izrazio je žaljenje što nije imao protukandidata, podsjetivši da je prije četiri godine za predsjednika stranke izabran u konkurenciji od pet kandidata.

Karamarko smatra da su današnji izbori demonstracija demokracije jer su i mnogi političari koji su vodili velike stranke u Europi bili u situaciji da budu jedini kandidati za stranačke predsjednike.

“To vidim kao potvrdu svog dosadašnjeg rada, rada svog tima i dosadašnjih pet izbornih pobjeda. Na neki način je to možda honoriranje svega toga”, naglasio je.

Karamarko je kazao i da mu je sada teško procijeniti koliko će članova stranke izaći na izbore, podsjetivši kako je imao potporu 30 tisuća članova stranke za svoju  ponovnu predsjedničku kandidaturu.

Najavio je da će mu u idućem četverogodišnjem razdoblju prioriteti biti gospodarstvo, kvaliteta života, otvaranje novih radnih mjesta, investicije i sprječavanje iseljavanja mladih ljudi iz zemlje.

Na novinarski upit o medijskim nagađanjima da će se nakon HDZ-ova sabora u svibnju ići na prijevremene izbore, Karamarko je odgovorio da je to teško. “Teško. Mi smo u jednom političkom braku s Mostom koji je za sada dobar. Uvijek nailazimo na neke prepreke ali to rješavamo”, naglasio je.

Na predsjedničkim izborima svoj glas do 19 sati može dati više od 207 tisuća članova HDZ-a, a to pravo imaju svi punoljetni članovi stranke u Hrvatskoj i u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu. Izbori se održavaju na 778 biračkih mjesta u Hrvatskoj i 18 biračkih mjesta u inozemstvu. Nakon zatvaranja birališta u Središnjici HDZ-a bit će organiziran doček izbornih rezultata, a obraćanje predsjednika HDZ-a očekuje se u 21 sat.

Komentiraj