Splitski Stožer objavio: “Današnjom provjerom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu”

Stožer Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je u čertvrtak o situaciji u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici nakon epidemiološkog izvida.

“Jučer tijekom dana u izvidu epidemiološke službe ustanovljeno je kako tri korisnika s prizemlja Doma za starije i nemoćne imaju povišenu tjelesnu temperaturu. Odmah su dati naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio Doma na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se stvorili uvjeti za boravak korisnika. Svaki korisnik je izoliran u svoju sobu. Provjerom stanja u večernjim satima ustanovljeno je da su još 4 korisnika tijekom večeri postala febrilna te je odmah izdan naputak da se isti također izmjeste na drugi kat u zasebne sobe”, navodi se u njihovoj objavi.

“Kontaktirani su KBC Split i Hitna služba koja je nakon pregleda odvela 3 korisnika na hospitalizaciju u KBC Split. Izdane su upute stručnim službama Doma od strane NZJZ-a da prate zdravstveno stanje korisnika i kod bilo kakve promjene stanja nazovu nadležne službe NZJZ-a i Zavoda za hitnu medicinu. 7.4.2020. dati su naputci stručnim službama Doma da se svim korisnicima Doma mjeri temperatura dva puta dnevno a po potrebi i češće. Pri dolasku na posao također svi djelatnici Doma upućeni su na mjerenje osobne tjelesne temeperature. Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu. 4 korisnika koja su sinoć imala temperaturu danas nemaju povišene tjelesne temeperature i uzet im je bris na koronu. S obzirom na epidemiološku situaciju i procjenu vremena uzimanja briseva do sada su uzeti brisevi 55 djelatnika doma i prema epidemiološkoj indikaciji uzeti će se brisevi svim djelatnicima ustanove”, dodali su.

Komentiraj