Stiže dokumentarac o Tomu Pettyu fokusiran na njegov solo album „Wildflowers“ iz 1994. godine

Film ‘Somewhere You Feel Free: The Making of Wildflowers’ – koji je fokusiran na njegovu legendarnu solo ploču iz 1994. godine, biti će predstavljen u kinima širom svijeta povodom rođendana pokojnog pjevača u sklopu globalne proslave.

Dokumentarni film koji prati “majstorstvo i buran osobni život” glazbene ikone, usmjeren je na razdoblje od 1993. do 1995. godine. Tijekom tog vremena, Tom Petty je prvi put radio s producentom Rickom Rubinom, čineći projekt uzbudljivim za obožavatelje. Film će se 20. listopada prvi put pojaviti na velikom platnu sa surround zvukom.

U filmu se također prikazuju do sada nikada prikazani snimci i novi intervjui sa klavijaturistom Heartbreakersa Benmontom Tenchom, koproducentom albuma ‘Wildflowers’ i gitaristom Heartbreakersa Mikeom Campbellom kao i mnogima drugima. Dokumentarac je prvi put prikazan u ožujku na SXSW 2021., gdje je osvojio festivalsku nagradu publike.

Režirala ga je Mary Wharton, koja je prethodno radila na hvaljenom dokumentarcu ‘Jimmy Carter: Rock and Roll President’, ‘Sam Cooke: Legend’, ‘Elvis Lives!’ i ‘The Beatles Revolution’. Do kraja ove godine film će biti dostupan na Pettyjevom YouTube kanalu za sve njegove obožavatelje.

Tom Petty  preminuo je 2. listopada 2017. godine u 66. godini od slučajnog predoziranja, a gitarist Heartbreakersa Campbell prethodno je ispričao kako je zahvalan što mu se pružila prilika da se zaista “poveže” sa svojim prijateljem na njihovoj zadnjoj turneji. “Teško je to riječima opisati, ali imao sam priliku u avionu nekoliko puta pred kraj posljednje turneje povezati se s njim, reći sve stvari koje sam mu zaista želio reći. Uspjeli smo dodirnuti bit stvari, identificirati našu vezu i naše prijateljstvo na vrlo snažan način. Osjećam se sretnim što sam imao te trenutke s njim, ne znajući što će se dogoditi.”

 

Komentiraj