STIGLA REKACIJA Traje sjednica Ustavnog suda, Komadina poručuje: ‘Ne dao bog da im pada napamet…’

Autor:

08.02.2024., Rijeka - 16 novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Primorsko goranske zupanije predstavljeno je u centru Civilne zastite na Grobniku. Nazocili su zupan Zlatko Komadina, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGZ Senka Kajcic i procelnica UO za zdravstvo Vesna Cavar. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Primorsko-goranski župan i član SDP-a Zlatko Komadina komentirao je rezultate izbora i moguće postizborne koalicije i slaganju vlade.

“Ne d’o bog da im pada napamet poništavati izbore”, rekao je komentirajući izvanredni sastanak Ustavnog suda i dodao: “Ovo je možda neka prevencija da predsjednik RH ne može aktivno sastavljati vladu, ali vidjet ćemo. Vjerojatno će biti neko upozorenje.”

Komentirajući rezultate izbora rekao je da su očekivani. “Može se sastaviti manjinska vlada. Međutim, HDZ ima mogućnost samo s Domovinskim pokretom. Na kraju će presuditi manjine hoće li biti većinska HDZ-ova vlada ili manjinska SDP-ova”, kaže za N1.

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji je poručio strankama s malim brojem mandata da se ne srame pregovora. “On ne voli ići previše desno. Teoretski kad bi ovi koji su dobili po nekoLiko mandata, mogao bi se približiti tome da mu nedostaju dva mandata, a onda uvijek može iskočiti netko iz stranke. Manjinska vlada se čini teško za složiti, ali ako pristanu Mostovci, Možemo isto… Na stolu je i da nije Zoran Milanović kandidat za premijera, možda Grmoja, možda Grbin…

Sabor se konstituira izborom predsjednika Sabora. Ako se dogodi naš predsjednik Sabora, onda je izgledno da postoji većina za izbor mandatara. No, još će se dogovarati, ima vremena”, rekao je Komadina.

Osvrnuo se i na Milanovićev manevar: “Izlazak na izbore je rezultat njegovog angažmana, podigao je interes za izlazak. Bilo je atipično, ali i zanimljivo, gledalo se više nego sapunice. U retorici je mogao izbjeći neke situacije, tipa ono s Butkovićem. Imali smo manji broj glasova prije njegovog ulaska u igru. Očekivanja su bila veća, ali rezultati su isti kao prije četiri godine kad smo proglašeni debaklom.”

Ne smatra da treba mijenjati predsjednika stranke te dodaje: “Neće biti vlade s Domovinskim pokretom i SDP-om jer onda ne ide Možemo.”

“Hrvatska je kliznula malo udesno. Porasla je ksenofobija, nije mi jasna retorika Domovinskog pokreta da neće sa SDSS-om, to znači da neće Srbe. Pa Srbi su naši građani”, zaključio je Komadina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.