Trojica srbijanskih državljana, koji se terete da su sudjelovali u pripremanju terorističkih napada 16. listopada prošle godine ispred crnogorskog parlamenta, ponovno su na slobodi nakon što su se nagodili s Tužiteljstvom priznavši krivnju i prihvativši po pet mjeseci zatvora, pišu u petak podgorički mediji.

Oni su priznali da su bili članovi kriminalne organizacije koja je u izbornoj noći planirala kaos ispred crnogorskog parlamenta, zauzimanje institucija i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Prema saznanju podgoričkog lista “Pobjeda”, zbog sudjelovanja u pripremi terorističkih napada u Podgorici u pritvoru je još 10 osumnjičenih.

Tužiteljstvo je navodno spremno i s njima potpisati sporazum o priznanju krivnje, no ne i s bivšim zapovjednikom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem, kojega Tužiteljstvo sumnjiči da je glavni organizator skupine terorista, zajedno s dvojicom ruskih državljana za kojima je raspisana međunarodna tjeralica.

Komentiraj

FOTO:Tomislav Kvesic/Vecernji list
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.