Sportski direktor Osijeka suspendiran na tri mjeseca

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 36. kola HT Prve lige. U fokusu je bila prijava Duje Strukana kao glavnog suca utakmice između Osijeka i Lokomotive (1:2) prema kojoj su dužnosnici Bijelo-plavih nakon završetka susreta prijetili i vrijeđali suce te su upali u VAR sobu.

>> Sportski direktor Osijeka nakon poraza od Lokomotive prijetio sucima

U priopćenju HNS-a se navodi:

Po prijavama sudaca utakmice Osijek-Lokomotiva zbog nesportskog ponašanja i vrijeđanja sudaca, Ante Polić (direktor stadiona) kažnjen je s 3.000 kuna, Dino Krolo (kondicijski trener) s mjesec dana zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna, a Alen Petrović (sportski direktor) vremenskom kaznom u trajanju od 3 mjeseca i 5.000 kuna (prekršaj napravljen u vrijeme izdržavanja kazne).

Nikola Soldo (Inter-Zaprešić) i Mario Vušković (Hajduk)  koji su isključeni na utakmici Inter Z.-Hajduk zbog dvije opomene kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna (obojici je to drugo isključenje tijekom prvenstva).

HNK Hajduk mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Inter Z.-Hajduk  kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (3 žuta, 1 crveni i opomena treneru).”

Komentiraj