Sportski direktor Osijeka nakon poraza od Lokomotive prijetio sucima

Jučerašnji sraz 36. kola HT Prve lige između Osijeka i Lokomotive (1:2) kojim su domaćini porazom ostali bez drugog mjesta ljestvice koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka ponudio je i treće poluvrijeme. Glavni sudac utakmice Duje Strukan iz Splita u zapisniku dvoboja prijavio je sportskog direktora Bijelo-Plavih Alena Petrovića da je prijetio i vrijeđao VAR i AVAR suca Marina Vidulina iz Kanfanara te Bojana Zobenicu iz Velike Gorice. Osim njega prijavljen je i direktor stadiona Gradski vrt Ante Polić te još jedna nepoznata osoba da su nakon susreta upali u sudačku svlačionicu, a prijavu je dobio i kondicijski trener Osijeka Dino Krolo kojeg se tereti za vrijeđanje sudaca.

U zapisniku utakmice kojeg potpisuje Strukan tako se navodi: “Dino Krolo ( kond. trener u navedenom dopunskom izvješću službenih osoba na dodatnoj klupi) nakon završetka utakmice je vrijeđao glavnog suca Duju Strukana te mu uputio sljedeće riječi “Sram te bilo, đubre jedno”, nakon čega mu je glavni sudac pokazao crveni karton. Polić Ante i NN osoba ulaze u svlačionicu kod sudaca nakon završetka utakmice, te govore ” Kako vas nije sram, stati ćemo ovome na kraj “, nakon čega mu glavni sudac Duje Strukan ” Ja bih vas zamolio da napustite svlačionicu?”, nakon čega mu gospodin Polić Ante odogovara ” Ovo je moj stadion, mogu što hoću!” Pri izlasku iz VAR sobe, sportski direktor NK Osijeka Petrović Alen vrijeđao je VAR I AVAR suce riječima ” Pičke jedne što vi gledate?! Trebalo bi vas prebiti, slobodno me prijavite.”

Domaćini su naročito bili nezadovoljni kako je sudačka ekipa procijenila situaciju iz 59. minute kada su u kaznenom prostoru Lokomotive u duelu bili Marković i Pilj. Tom prilikom Strukan nije pokazao na bijelu točku, a niti je VAR smatrao da glavni sudac treba pogledati video snimku sporne situacije. Trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević se nakon utakmice osvrnuo na suđenje riječima: “Uz ovakvo suđenje čitavu sezonu teško je očekivati bilo što više.”

Za sportskog direktora domaćih ovo nije jedina ovosezonska utakmica u kojoj je dobio prijavu od Duje Strukana. On ga je prijavio i da je  prilikom izlaska na travnjak uoči početka drugog poluvremena utakmice 32. kola između Osijeka i Rijeke (1:0) vrijeđao suce riječima: “Sudite kao pi…”, a pri tome im je pokazao i srednji prst zbog čega ga je disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer suspendirao na mjesec dana te mu je izrečena novčana kazna od 2.000 kuna. Obzirom da se novi incident dogodio za vrijeme suspenzije jasno je da Petrovića sad očekuje još teža kazna.

Komentiraj