SP alpsko skijanje: Promjene u rasporedu za skijaše i skijašice

Superveleslalom za skijašice na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo koji se trebao voziti u utorak odgođen je za četvrtak zbog guste magle, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Start utrke bio je predviđen za 13 sati, međutim zbog niske naoblake vidljivost u gornjem dijelu staze nije bila dovoljno dobra da bi se skijašice mogle natjecati u sigurnim uvjetima. Oko 13.40 sati vodstvo utrke odlučilo je preseliti start na pričuvnu, nižu poziciju te je određeno da će utrka započeti u 14 sati. No, ni taj potez nije donio željeni rezultat.

Nakon polusatnog čekanja odlučeno je da natjecanje ne može biti održano u ovakvim uvjetima te je utrka otkazana.

Nakon što je utrka otkazana, FIS je objavio nove promjene u svom rasporedu uzevši u obzir i najavu lošeg vremena za srijedu.

Superveleslalom za skijašice je tako prebačen na četvrtak i počet će u 10,45 sati prije superveleslaloma za skijaše koji se također trebao voziti u utorak, ali je prebačen na četvrtak u 13,00 sati što je najavljeno još u ponedjeljak kada je zbog velike količine snijega na stazi bilo jasno da neće biti dovoljno vremena za njenu pripremu za mušku utrku.

FIS je također objavio da je pomaknuo kombinaciju za skijaše, koja se trebala održati u srijedu, na ponedjeljak zbog prognoze za sljedeće dane. To znači da će skijaši voziti kombinaciju isti dan kada i skijašice koje su to trebale odraditi u ponedjeljak 8. veljače, ali je utrka odgođena zbog velikih količina snijega.

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju koje je trebalo početi u ponedjeljak tako neće početi prije četvrtka u najboljem slučaju, a program mu je “stisnut” u 11 dana umjesto u 14.

Vremenska prognoza je optimističnija od četvrtka.

Komentiraj