SOUTHGATE: ‘Engleska može biti najbolja na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta’

FaH

Izbornik Gareth Southgate izjavio je da bi engleska nogometna reprezentacija mogla biti najbolja na svijetu, ali da se moraju riješiti otočkog mentaliteta, objavili su u srijedu britanski mediji.

“U svim drugim sportovima imamo puno uspjeha, a mislim da i u nogometu imamo preduvjete da budemo najbolji na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta”, kazao je Southgate.

Iako se neke stvari mijenjaju, Southgate poziva na bolju suradnju Engleskog nogometnog saveza i Premier lige.

“Neke stvari su krenule na bolje, nogometne akademije su doživjele reformu, poboljšao se i rad sa trenerima, ali u nekim stvarima moramo učiti od drugih. Mora postojati bolja povezanost između Engleskog saveza i Premier lige, kao što postoji u Njemačkoj između tamošnjeg saveza i Bundeslige. Zbog toga u Njemačkoj mladi igrači imaju veliku minutažu u klubovima. Prošlog ljeta Nijemci su odgodili početak Bundeslige zbog nastupa svoje olimpijske selekcije u Riju, a za tu selekciju igraju samo mladi igrači. Mi čak i ne možemo imati olimpijsku reprezentaciju, osim ako nismo domaćini olimpijskijh igara”, napomenuo je Southgate.

Komentiraj