SOPIĆ RUŠI KEKOVE REKORDE: Svi stalno čekaju da Rijeka padne. E pa ja mislim da – neće!

Autor:

Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

‘Kad se vrijedno radi, onda te nagradi’. Rima Željka Sopića, maksima Sopićeve Rijeke. Koja je prva, po svim pokazateljima ima ‘bolesno’ dobru statistiku, ruši i povijesne klupske rekorde. A i na čelu kluba i na klupi ima ‘luđake’ koji, vjerujte – vjeruju u naslov

“Osvojili ili ne, za mene su već prvaci”, rekao je Damir Mišković za Nacional.hr prije pet tjedana. Ova Rijeka može ostati bez trofeja, može upisati duplu krunu, može uzeti naslov ili kup, ali – povijest sigurno već piše.

Riječka je statistika ‘bolesno’ dobra u jako puno, što momčadskih, što individualnih segmenata. Rekordi se samo nižu. Danas su se iz kluba sami, zasluženo pohvalili:

Nediljko Labrović popravio je svoj rekord bez primljenog pogotka u HNL-u i nakon pobjede protiv Gorice zaustavio se na 630 minuta čiste mreže! Ovim učinkom Labrović je preskočio Mladena Žganjera koji je imao 622 minute bez gola”.

UTAKMICA OD 11 DANA Vodit će ju tri trenera, počinje od 72. minute. Evo svih čudnih detalja…

Rijeka je time i izjednačila vlastiti rekord od osam utakmica bez primljenog gola koji stoji od one Kekove pred-šampionske generacije iz sezone 2015/16.

Početkom prosinca Sopić je na ‘Noći HNK Rijeka’ u mikrofon pred stotinama uzvanika rekao: “Dva-tri pojačanja i idemo po naslov”.

MIŠKOVIĆ ZA NACIONAL Smijali su mi se kad sam ovo najavio. Nek’ se smiju i dalje, Rijeka ide po duplu krunu

Dobio je jedno, Mirka Marića. I svejedno ide po naslov. I po kup. Taj je mentalitet prenio na momčad. Možda su na tribinama ‘Sopini luđaci‘, možda je i on ‘lud’, ali… Vjerujte, znamo: on u taj naslov zaista – vjeruje!

Toni Fruk ima samo jedan ‘problem’ u životu: igra u državi koja ima manje od 4 milijuna stanovnika, ali i reprezentaciju s najboljim veznim redom planete.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Da nije Hrvat nego npr. Brazilac ili Argentinac, Fruk bi vjerojatno bio reprezentativac. Jer sa 16 asistencija taj je dečko četvrti ligaški asistent – na svijetu.

A u najmanju ruku jednako dobra kao Fruk je i platforma za primijenjenu nogometnu statistiku Football Meets Data, hrvatski eksperti predvođeni profesorom Tomislavom Globanom znaju sve što nam brojke mogu reći.

RIJEKA: ‘MI SMO PRVI!’ Koliko si moćan kad imaš Marka Pjacu da uđe i lagano riješi utakmicu

Primjerice: u utakmicama protiv klubova plasiranih od 5.-10. mjesta Rijeka je osvojila 51 od mogućih 60 bodova. Rijeka, kad igra s klubovima iz donje polovice HNL-a ima učinak od: 85 posto!

Rijeka je na prvom mjestu ove sezone (odigrano je 31 kolo) na ostale s visine gledala – 16 kola. Hajduk je prvi bio 13 kola no pred sam finiš nekako sam sebi ‘pucao u nogu’ pa ispao iz utrke za titulu.

Osijek je bio prvi dva kola, sad se s Lokomotivom (sljedećim riječkim protivnikom, ove nedjelje u ‘Kranjči’) bori za Europe vrijedno četvrto mjesto, a svi ostali, uključujući Dinamo, kad bi se kolo završilo niti jednom nisu bili vodeća momčad HNL-a.

SOPIĆ: ‘Pustit ću dugu crnu kosu’. Vidović: ‘Rijeko, od srca ti želim da ostaneš prva’

Efekt Rujevica‘ je moćan, to je opće poznata činjenica, pa Rijeka dominira i kad su domaće utakmice u pitanju:

Rijeka 41 bod, Dinamo 38, Hajduk 27.

Splićanima je taj spektakularno divni ambijent Poljuda očigledno manje vjetar u leđa, a daleko više uteg oko nogu jer što se učinka na gostovanjima tiče situacija je ovakva:

Dinamo i Hajduk 31 bod, Rijeka 30.

VEŠOVIĆ ZA NACIONAL: ‘Pokažite im da smo najjači, uzmite naslov, svima u inat! Rijeka je ljubav’

Rijeka je šesti put u Ligi 10 došla do 70 ili više bodova, objavili su iz Football Meets Data te produbili priču podatkom kako ‘Bijelima’ nedostaje joj još samo 7 bodova da odigraju svoju drugu najuspješniju sezonu, a 9 bodova da po drugi put dosegnu granicu od 80 osvojenih bodova.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Po sezonama to izgleda ovako:

88 – 2016/17 (šampionska sezona, dupla kruna)

77 – 2015/16

75  – 2014/15

73 – 2013/14

71 – 2023/24 (ova sezona, još 5 kola za odigrati)

70 – 2017/18


Citirali smo Sopića i Miškovića, a za kraj – još jedan citat by Sopa:

“Stalno govore i pišu da ćemo kad-tad pasti. Svi čekaju da Rijeka padne. E pa ja mislim da – neće’!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.