SOPIĆ: ‘Pustit ću dugu crnu kosu’. Vidović: ‘Rijeko, od srca ti želim da ostaneš prva’

Autor:

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka nije dozvolila Dinamo da dugo sjedi na prvom mjestu. Gorica je pobijeđena s 3:0, a utakmicu je riješila kristalno čista svjetska klasa Marka Pjace. Kad je maestro ušao, krenula je nogometna poezija


Rijeka je prva i zadržala je dva boda prednosti nad Dinamom. Još gostovanje kod Lokomotive i onda 5. svibnja od 19 i 30, na Rujevici: Rijeka – Dinamo!

Utakmica koja će najvjerojatnije odlučiti prvaka, datum koji svi Primorci i purgeri imaju debelo zaokružen na kalendaru. Bitka za titulu.

Puno je pozitivne energije svojim ulaskom s klupe donio i Franjo Ivanović. Možda ga trenutačno neće gol, ali taj je dečko svojom borbenošću, trkom, pozitivom, nogometnom polivalentnošću i osjećajem za gol – velika dragocjenost ove momčadi.

Lako moguće – šampionske momčadi. Jer Rijeka ima taj gard i sposobnost da uvijek nekako nađe način da trijumfira, da pobijedi utakmicu, da uzme tri boda.

RIJEKA: ‘MI SMO PRVI!’ Koliko si moćan kad imaš Marka Pjacu da uđe i lagano riješi utakmicu

Željka Sopića je dio riječkih novinara dočekao aplauzom.

“Čim mi novinari plješću nije dobro. Moram nešto promijeniti. Pustit ću dugu crnu kosu”, rekao je Sopa i prije nego je sjeo pred mikrofone.

“Sad je lako pričati, nakon 3:0. Ali u prvom poluvremenu nam je falilo rizika i odlučnosti, da krila barem probaju proći 1 na 1. Gorica se dobro branila, a mi smo u nekim situacijama čak imali i sreće da ne primimo gol”, pričao je šef Ri struke.

“Utakmicu su prelomili ulasci Pjace, Marića i Ivanovića za kojeg mi je baš jako žao što nije zabio jer zaslužuje i tu nagradu. Uglavnom… Mnogi su nam prognozirali da ćemo odavno otpasti k’o radkapa, ali Rijeka je još – tu”.

Medijski se češće ističe Dinamo kao favorit.

“A moraju se s nečim puniti novinski stupci. Pa nek’ se pune s tim. Mene to uopće ne smeta. Jer Rijeka gleda samo sebe. Znam ja da nas čeka još teških utakmica, ali mi vjerujemo u sebe. A neka samo pišu da ćemo kad-tad pasti. Ja mislim da: nećemo”!

Lako je biti trener kad na klupi imaš Pjacu, Ivanovića…

“Pjacu sam danas nakon karantene htio pustiti doma jer koljeno mu nije dobro, ali to je takav sportaš, takav čovjek… Rekao je ‘Šefe, popit ću tabletu protiv bolova i biti bar na klupi, ako zatreba 10-20 minuta’. Takav igrač i takav karakter”, rekao je Sopić.

VEŠOVIĆ ZA NACIONAL: ‘Pokažite im da smo najjači, uzmite naslov, svima u inat! Rijeka je ljubav’

Trener Gorice Rajko Vidović nekad je bio napadač Rijeke.

“Mogu samo čestitati Rijeci na 100 posto zasluženoj pobjedi i jako dobroj utakmici. Mi smo dali koliko možemo u ovom trenutku. Rezultat razočarava, ali mislim da igrom nismo razočarali”, govorio je Vidović.

“Ulaskom Pjace, Ivanovića i Marića pokazala se sva širina kvalitete igračkog kadra koji Rijeka ima. Kad ti takvi igrači ulaze s klupe… A riječkim navijačima od mene: kapa do poda”.

Nisu mu nepoznati.

“Ni najmanje nepoznati. Igrao sam ja tu i uvijek s užitkom dođem u Rijeku. Jako dobro znam kako je to kad te riječki navijači nose do pobjede, kad su uz tebe i kad te ne ide kao što su bili danas uz svoje dok im se nije otvorilo s golovima”.

Izgubilo se 0:3, ali daleko od toga da je za Goricu sve crno.

“Mene veseli što smo bili hrabri, što smo imali tri pozitivna rezultata u nizu, a onda… Onda su nam došli Dinamo pa Rijeka i tu se teško moglo do bodova”.

Upravo se te dvije momčadi bore za naslov. Vaša prognoza?

“Dinamo je imao svojih problema i oscilacija. Rijeka u kontinuitetu igra fantastično. Pa ljudi su od zadnjih 15 utakmica dobili 14! I primili samo četiri gola. Rijeka je zasluženo vodeća momčad lige”.

Dakle?

“Od srca želim Rijeci da ostane na prvo mjestu!”, rekao je Vidović pa ispraćen aplauzima otišao na put u Turopolje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.