SOPIĆ: Obavezno napomenite: Nikad nisam igrao na “boljem’ travnjaku

Autor:

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka se ove sezone kontra svih prognoza i nakon šokantne promjene na čelu struke, bori za naslov. Sopić je tip za naslovnice. I zbog igre njegove ekipe i zbog izjava

HNL, 27. kolo, u Koprivnici je u trenutku dok pišemo ove retke poluvrijeme meča Slaven Belupo – Rijeka. Zasad nema golova, a ni neke posebno dobre igre. Po jedna šansa na svakoj strani.

Malo toga zanimljivog i od Sopićeve i od domaće momčadi njegovog dobrog prijatelja Roya Ferenčine. S tribina se čuje glasno navijanje riječkih navijača koji su odavno osjetili trenutak i gromoglasnom podrškom guraju ‘Bijele’ i na Rujevici i u gostima.

Kad se igra na Rujevici, igra se na ‘tepihu’. Kad se ide na gostovanja prečesto se mora igrati na travnjacima nedostojnima lige u državi koja je na zadnja dva Svjetska prvenstva bila 2. i 3. na svijetu.

Travnjak u Koprivnici na prvi pogled izgleda, najblaže rečeno: nedostojno. I za Belupove prijateljske tekme, kamoli za utakmice najelitnijeg domaćeg klupskog natjecanja i to kad ti u goste dolazi prvoplasirana momčad HNL-a koja je u najžešćoj mogućoj utrci za naslov prvaka Hrvatske.

Pa je (kako je istaknuo kolega u izravnom televizijskom prijenosu meča Belupo – Rijeka na MAXSportu), šef riječkog stručnog stožera i prije početka dao ocjenu barem jednog segmenta utakmice:

“O-ba-ve-zno napomenite: ja ili momčad koju vodim nikad nismo igrali na ‘boljem’ travnjaku“!

Kralj sarkazma, ajatolah ironije, direktor podje…anja. Ili, kako sam za sebe kaže: “Sa mnom uvijek znaš na čemu si. Što na umu, to na riječima. Iskreno. Uvijek iskreno kažem što mislim”.

Sviđalo se to nekome ili ne. Ovo za teren vjerojatno se neće sviđati bar Koprivničancima. Ali i teško da se netko neće složiti s ocjenom Željka Sopića.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.