ŠOK U LOS ANGELESU Maria Šarapova: “Pala sam na doping testu, ne želim na ovaj način završiti karijeru”

Kevork Djansezian/Getty Images

Nekadašnja prva tenisačica svijeta, Ruskinja Maria Šarapova sazvala je u ponedjeljak konferenciju za novinare u Los Angelesu, na kojoj je trebala otkriti ‘neku veliku vijest’. Svjetska je javnost špekulirala kako će Šarapova objaviti kraj karijere, ali umjesto toga – 28-godišnjakinja je šokirala priznanjem kako je na Australian Openu bila pozitivna na doping.

Radi se o meldoniumu, supstanci koju koristi od 2006. godine, zbog zdravstvenih problema. Peterostruka osvajačica Grand Slama poručila je kako još ne zna koje je sankcije čekaju. “Pala sam na doping testu i preuzimam potpunu odgovornost”, kazala je Šarapova.

Dodala je kako spomenuti lijek uzima zadnjih deset godina, ali on je od 1. siječnja postao zabranjena supstanca, što ona, kaže, nije znala. “Dobila sam e-mail od Svjetske antidopinške agencije 22. prosinca o promjenama na listi zabranjenih supstanci. Nisam kliknula na link”, kaže Šarapova.

Ruskinja je trenutno sedma tenisačica svijeta, a od prošlogodišnjeg Wimbledona odigrala je samo četiri turnira, zbog ozljede ruke. Posljednji je put nastupila na Australian Openu, gdje je izgubila od Serene Williams.

Šarapova se nada kako će se moći vratiti tenisu u budućnosti. “Napravila sam ogromnu pogrešku. Znam da me čeka kazna. Ne želim na ovaj način završiti karijeru. Nadam se da ću dobiti priliku ponovno igrati tenis”, zaključila je Šarapova.

Komentiraj