Snima se nekoliko verzija završetka filma “Vrisak 5” kako ne bi iscurilo ime ubojice

Pri kraju je snimanje petog filma iz horor franšize „Vrisak“ a kako javlja portal Bloody Disgusting redatelji filma Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett zabrinuti su hoće li detalji scenarija i ime ubojice iscuriti u javnost prije početka njegovog prikazivanja. Razloga za takvu brigu ima jer se u prošlosti događalo da takve informacije iscure u javnost prije premijere.

Prvi film iz franšize „Vrisak“ snimljen je 1996. godine sa Neve Campbell u glavnoj ulozi, ulozi Sidney Prescott, a uslijedili su nastavci snimljeni 1997., 2000. i 2011. godine. Sva četiri filma režirao je Wes Craven koji je 2015. preminuo u 76. godini. Sva četiri filma zaradila su na svjetskim kino blagajnama ukupno 608 milijuna dolara. Zbog kultnog statusa ove franšize redatelji su pod veliki pritiskom, naročito ako se zna da se do sada na kraju svakog filma otkrivalo tko je, zapravo, ubojica.

Paranoja redatelja je opravdana, poznat je slučaj scenarija za film „Vrisak 2“ koji je napisao Kevin Williamson. On je iscurio u javnost prije no što se film počeo snimati te su Williamson i Craven u posljednjem trenutku morali mijenjati scenarij filma kako bi publika na kraju bila iznenađena otkrićem ubojice. Nakon tog filma Wes Craven je znao napraviti sve kako bi spriječio da se ti događaji ponove. Na to su se odlučili i Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett.

Stoga su njih dvojica napisali nekoliko scenarija a njihovi suradnici do početka snimanja nisu znali prema kojem od scenarija će se snimati film. Radni dio snimanja filma je završen, on se sad montira, a redatelji su odlučili snimiti nekoliko verzija završetka filma te se do posljednjeg trenutka neće znati za koju verziju su se odlučili, odnosno tko je ubojica u filmu „Vrisak 5“.

U filmu „Vrisak 5“ starim ulogama se vraćaju Neve Campbell kao Sidney Prescott, David Arquette kao Dewey Riley i Courteney Cox kao Gale Weathers.  Premijera filma predviđena je za 14. siječnja 2022. godine.

Komentiraj