SNIJEG STVARA PROBLEME: Migranti iz Slovenije u Austriju od danas i kroz tunel Karavanke

FaH

Zbog pada temperatura i snijega u subotu prebacivanje migranata i izbjeglica iz Slovenije u Austriju počelo je i autobusima preko tunela Karavanke, najvećeg graničnog prijelaza među državama, potvrdila je slovenska policija.

Dogovorom dviju država u subotu su na taj način prvi put u 8 autobusa u Austriju prešla 402 migranta, a takav će se postupak nastaviti idućih dana.

Nastavit će se i prijevozi vlakovima iz Dobove preko Jesenica, a u petak i u subotu je četirima izvanrednim vlakovima na taj način u Austriju prevezeno 2100 migranata.
U subotu ujutro bilo je oko 3000 ljudi u Šentilju, najvećem izbjegličkom kampu na granici dviju država u kojem je grijani šator za 2000 osoba. Iz Šentilja migranti prelaze u Austriju pješice uz kontrolu policije, a u Gornjoj Radgoni odakle migranti preko mosta ulaze u Austriju i to postupno,  u skupinama, bilo je jutros skoro 700 ljudi.

U slovenski grad Dobovu, kamo migranti stižu vlakovima Hrvatskih željeznica u pratnji hrvatske policije, u petak i subotu primljeno je oko 6200 ljudi, a tranzit će se nastaviti idućih dana.

Bez obzira na pad temperatura i snijeg koji je počeo padati u subotu i zahvatio dobar dio zemlje, prijevoz izbjeglica u tranzitne centra i prema Austriiji nastavlja se normalno, a prihvatni centar u Dobovii gdje se migranti registriraju ima osigurano i grijanje, potvrdila je slovenska policija.

Komentiraj