Smijenjeni ravnatelj: “Odradili smo kako zahtjeva struka, žao nam je što se ovo dogodilo”

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić smijenjen je u subotu, nakon što je javnost šokirana slučajem teško ozlijeđene dvogodišnje djevojčice. Njeni su roditelji uhićeni, a u subotu im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Branko Medunić i dalje tvrdi da je Centar napravo sve po propisima i kaže da ga nitko još nije službeno obavijestio o smjeni. Kaže da socijalna radnica kojoj je bio nadležan nije predložila da se dijete vrati udomiteljima niti nakon uviđanja da se situacija kod bioloških roditelja pogoršala.

“Nije ona sama donijela tu odluku, postoji cijeli stručni tim koji je to razmatrao, a ja kako ravnatelj sam ispoštovao njihovu odluku”, rekao je Medunić za 24sata. Na pitanje je li je socijalna radnica bila dužna napraviti izvješće o svakoj posjeti obitelji, Medunić odgovara da je svaki mjesec radila izvješće i to postoji u dokumentaciji jer je to vidio. “Nikakvih prijava, niti informacija nismo imali da bi moglo doći do ovakve situacije”, rekao je.

Upitan smatraju li se oni u Centru odgovorni s obzirom na cijelu situaciju odgovorio je: “Pa, ne možemo reći da ne osjećamo, uvijek postoji pitanje da li smo mogli uraditi i više. Ja samo znam da smo odradili kako zahtjeva struka, žao nam je što se ovo dogodilo”.

Roditeljima teško ozlijeđene djevojčice mjesec dana istražnog zatvora

Ministar Aladrović: “Ravnatelj je razriješen, rezultate stručnog nadzora očekujem u utorak”

Komentiraj