SMIJENJENI NOGALO: “Ministar Kujundžić pod političkim pritiskom”

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak bio je gost Dnevnika televizije N1.

Prvo se osvrnuo na svoju smjenu te je rekao kako smatra da je ona bila nezakonita.

“Uvodno bi trebalo reći nešto o Dječjoj bolnici Srebrenjak. Ovo što je rekao gradonačelnik, slažem s njim. Svatko je zamjenjiv – i grdonačelnik i Nogalo, ali zamjenjiv po zakonu, a ne protuzakonito.”

“Dakle, sve ovo što se dogodilo, kod moj smjene, dogodilo se protuzakonito. Dakle, 1.1. ove godine doneesn je Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je donio određea druga pravila nego špto su to prije bila.”

Istaknuo je kako je bolnica jako napredovala pod njim te kako kreće u pravnu bitku.

“Ovih dana sam bio s odvjetnicima. Iz aviona se vidi koliko je to protuzakonito, koliko je to jedna bahata i beskrupulozna igra jedne bolnice. Nikad niti jedna bolnica u povijesti Hrvatske nije ovoliko napredovala kao Srebrnjak”, istaknuo je.

Na pitanje kako ministar Kujundžić gleda na njegovu smjenu, Nogalo je rekao sljedeće:

“Ja mislim da je on pod jednim političkim pritiskom. Dakle, radi se o jednim koalicijskim zahtjevima, vezano i uz Blato i uz Imunološki zavod. Ovo je nekako palo u drugu zonu. Međutim, jedini ovaj projekt ima novac, ovaj projekt košta 0 kuna, on će djeci donijeti najmodernije operacijske sale, dijagnostičku tehnologiju, rehabilitacijeske bazene.”

“Mi smo pokrenuli lavinu. Mi smo javnosti, a javnost je shvatila, nezakonitosti. I sada kada su svi shvatili da je ta nezakonitost prisutna, sad se odjednom nabrzaka slažu telefonske sjednice za statute.”

Komentiraj