Službena biografija Aviciija biti će objavljena do kraja ove godine

Službena biografija Aviciija trebala bi biti objavljena do kraja ove godine. Novinar Måns Mosesson je nastojao  napraviti “iskrenu sliku” pokojnog DJ-a i producenta, koji je preminuo 2018. godine

Službena biografija Aviciija uključuje intervjue s obitelji pokojnog DJ-a i producenta, prijateljima i kolegama iz glazbene industrije, a trebala je biti predstavljena još 2020. godine. Napisao ju je nagrađivani novinar Måns Mosesson, a knjiga bi trebala biti objavljena u Velikoj Britaniji 16. studenog u izdanju Sphere.

“Knjiga daje iskrenu sliku Tima Berglinga, što je pravo Aviciijevo ime i njegove potrage u životu, ne zazirući od poteškoća s kojima se borio”, navodi se u opisu knjige. “Gotovo je nemoguće shvatiti koliki je utjecaj imao Tim Bergling, kako na glazbenu industriju u cjelini, tako i na njegove obožavatelje diljem svijeta. Måns Mosesson putovao je Timovim stopama širom svijeta, od ulica njegova djetinjstva u Stockholmu, do Miamija, Ibize i Los Angelesa, kako bi pružio dubinsku i raznoliku sliku Timova života i djela.”

Neto prihod tvrtke Avicii AB od prodaje knjige ‘Tim’ u cijelosti će biti doniran Zakladi ‘Tim Bergling’ u svrhu daljnje potpore dobrotvornoj organizaciji koja je osnovana nakon Berglingove smrti u travnju 2018. godine. Aviciijev otac Klas Bergling u intervjuu je još u svibnju 2020. govorio o radu zaklade, kao i primjedbi na ostavštinu svog pokojnog sina. “U vrijeme nakon njegove smrti dobili smo jedan lijep odgovor. Nismo dobili ništa negativno. Otvorili smo web stranicu za obožavatelje da komuniciraju o svojim osjećajima. Rekao bih da je to bila vrlo čvrsta i pozitivna atmosfera oko Tima i onoga za što se zalagao“, rekao je Klaus. „Bio je vrlo izravan, vrlo iskren; bio je smiješan na vrlo suptilan način. Imao je veliku strast prema prirodi, životinjama i pravdi. Nije volio nepravdu … Stvarno nam nedostaje. ”

 

Komentiraj