SLIKALA NEPROPISNO PARKIRANI POLICIJSKI AUTO Španjolki 800 eura kazne zbog novog zakona

Pixabay

Španjolka koja je fotografirala policijski automobil parkiran na mjestu za invalide dobila je novčanu kaznu od 800 eura zbog novog kontroverznog španjolskog zakona, prenosi Daily Mail.

Fotografiju je uslikala neimenovana Španjolka iz Alicantea, a objavljena je uz riječi: “Parkirajte gdje god vam se svidi, nećete čak dobiti ni kaznu”. U roku od dva dana policija ju je pronašla i ‘počastila’ novčanom kaznom prema novom Zakonu o sigurnosti građana.

 

  • Zakon, donesen u srpnju, zabranjuje neovlašeno korištenje fotografija policajaca koje bi mogle ugroziti njihovu ili sigurnost njihovih obitelji, a mogu ugroziti zaštićene objekte ili policijske operacije. Amnesty International već je osudio novi zakon, a najveća kazna iznosi i 30 tisuća eura. Zakon obuhvaća i zabranu organiziranja prosvjeda u blizini parlamenta, kao i za sve koji interveniraju u deložaciji obitelji koje ne mogu platiti svoje hipoteke.

 

Vlada je poručila kako će zakon pružiti učinkovitu sigurnost i iskorijeniti prosvjednike sklone nasilju.

Žena je sliku uklonila unutar 24 sata od objavljivanja, ali je svejedno dobila kaznu. Glasnogovornik policije rekao je novinarima kako je patrolni automobil parkiran na to mjesto kada su službenici pozvani na to mjesto zbog vandalizma u parku. Dodao je kako su službenici napustili svoj automobil jer se radilo o slučaju nužde.

“Voljeli bismo da se ovo završilo drugačije, ali postoji zakonsko pravo za kaznu”, doda je glasnogovornik.

Komentiraj