Slavni jazz gitarist Al Di Meola doživio srčani udar usred nastupa u Rumunjskoj

Autor:

Promo

Proslavljeni jazz gitarist i dobitnik Grammya Al Di Meola doživio je srčani udar dok je nastupao u Rumunjskoj.

Al Di Meola, pravim imenom Albert Laurence Di Meol svirao je sa svojim bendom u dvorani Arenele Romane u Bukureštu kada se dogodio incident. Fotograf Dragos Cristescu koji je pratio koncert za AP je izjavio da je ugledao Di Meolu kako se primio za prsa prije nego što je uspio otići s pozornice. Druga dva člana njegovog trija nastavila su svirati još nekoliko minuta sve dok nije objavljeno da se koncert bliži kraju.

Di Meola, koji je prije bio član benda Return to Forever, je poznati jazz fusion i latino jazz gitarist. Osvojio je nagradu Grammy za ‘Best Jazz Performance By A Group’ 1976. za pjesmu ‘No Mystery’.

Glasnogovornik hitne službe Bagdasar-Arseni u kojoj je Di Meola bio hospitaliziran potvrdio je za AP da je Di Meola primljen na kardiološki odjel i da se liječi od infarkta miokarda s elevacijom segmenta.

Incident se dogodio sredinom prošlog tjedna, a nakon što se oporavio, Di Meola je na svom Instagramu obavijestio obožavatelje o svom zdravlju. “Želim iskoristiti trenutak da izrazim svoju najdublju zahvalnost za nevjerojatan izljev ljubavi i podrške koju sam primio tijekom posljednja 24 sata. Nažalost, suočavam se sa zdravstvenom situacijom koja zahtijeva pauzu od nastupa i turneja. Uvjeravam vas da dobivam najbolju moguću skrb i da sam na putu potpunog oporavka. Glazba je uvijek bila izvor iscjeljenja i snage za mene, i jedva čekam da se vratim na pozornicu, dijeleći svoju glazbu sa svima vama. Energija i povezanost koju osjećam dok nastupam doista su posebni i godinama sam osjećao da svojom glazbom mogu reći stvari više nego što se riječima može izraziti.”

Di Meola je rekao da planira povratak glazbi uživo 2024. “Vaša nepokolebljiva podrška mi znači sve na svijetu i to je pokretačka snaga na mom putu prema oporavku. Obećavam da ću vas obavještavati o svom zdravlju. U međuvremenu, neka glazba živi i vidimo se uskoro. Uz iskrenu zahvalnost i poštovanje, Al Di Meola.”, napisao je.

 

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.