Ivica Galovic/PIXSELL

Slab snijeg i vjetar otežavaju vožnju, prekidi u pomorskom prometu

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Baranji. Snijeg povremeno pada i na dionicama autocesta: A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra, za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54). Obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8); Paški most.

Vozači se pozivaju na pojačan oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Lipovljani na 106. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Pomorski promet

U prekidu su:

  • trajektne linije: Lopar – Valbiska, Stinica – Mišnjak, Prizna – Žigljen.
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, HAK upozorava vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Osobna vozila na ulazak čekaju 15-ak minuta na GP Stara Gradiška i Slavonski Brod. Teretna vozila na izlazak čekaju oko 45 minuta na GP Bajakovo.

Komentiraj