Sanjin Strukic/PIXSELL

Skupština HAZU opet nije izabrala glavnoga tajnika

Skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) nije ni u ponovljenom glasovanju izabrala novog glavnog tajnika HAZU-a, jer  nijedan od dvojice kandidata nije dobio potrebnih najmanje 67 glasova.

Akademik Dario Vretenar dobio je 59 glasova, a akademik Andrej Dujella 43 glasa.

Stoga će se, kako je rečeno, u slijedećih 15 dana u Akademijinim razredima provesti kandidacijski postupak za izbor glavnoga tajnika o kojem će se odlučivati na skupštini 28. siječnja 2019.

Nakon što 31. prosinca istekne mandat sadašnjem predsjedniku HAZU akademiku Zvonku Kusiću te članovima predsjedništva i uprave, dužnost preuzima 1. siječnja novi predsjednik HAZU-a akademik Velimir Neidhardt te potpredsjednici akademik Davor Miličić, akademik Frano Parać i tajnici devet Akademijinih razreda izabrani na skupštini 15. studenog.

Akademik Neidhardt je najavio da će do izbora novoga glavnog tajnika on obavljati njegove poslove.

Na skupštini održanoj 15. studenog akademik Dario Vretenar dobio je 63 glasa, a akademik Andrej Dujella 57 glasova.

Tada je u izboru za novog predsjednika HAZU akademik Neidhardt dobio 87 glasova, a njegova protukandidatkinja akademkinja Milena Žic Fuchs dobila 37 glasova.

Na skupštini HAZU 15. studenog bili su izabrani i potpredsjednici HAZU, akademik Davor Miličić, s 87 glasova, i akademik Frano Parać s 81 glasom.

Njihovi protukandidati bili su akademik Davorin Rudolf koji je dobio 38 glasova i akademik Stanislav Tuksar koji je dobio 27 glasova.

Komentiraj