Škoro optužio Plenkovića da mu je politička trgovina važnija od građana

Domovinski pokret obilježio je Dan sjećanja na žrtve Bleiburga na zagrebačkom groblju Mirogoj, a čelnik Miroslav Škoro komentirao predstojeće izbore i uputio kritiku premijeru Andreju Plenkoviću kako mu je važnija politička trgovina od građana.

“Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao u jednom od vrlo teških trenutaka za Hrvatsku, pokazujući da je njemu važniji rezultat na izborima, da mu je važnija trgovačka koalicija i pozicije, nego sudbine građana”, kazao je Škoro na zagrebačkom Mirogoju.

Nakon polaganja vijenaca na Spomenik hrvatskim žrtvama na Bleiburgu i križnim putevima novinarima je izjavio da će saborski zastupnici u ponedjeljak, odlukom o raspuštanju, napraviti “zajedničku fotografiju završnog čina tragikomedije žetončića i svih onih koji su u trgovačkoj koaliciji s HDZ-om obnašali vlast zadnje četiri godine”.

Na pitanje o tome je li spreman na koaliciju s HDZ-om, Škoro govori kako je ‘spreman do zadnjeg atoma raditi na stavarnju pobjedničke koalicije kojoj neće nitko trebati. Radimo na tome da objedinimo ljude na istoj strani kontra HDZ-a i SDP-a i njihovih žetončića, to nam je prioritet’.

“Vjerujem da hrvatski narod neće dozvoliti da ga se i dalje vuče za nos”, rekao je.

Moguća koalicija sa Penavom

O mogućnosti suradnje s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao da Penava mora svoj riješiti status u HDZ-u, stranci kojoj pripada, nakon  čega se “vrlo rado” mogu voditi razgovori s njim i svima onima koji drugačije misle od političke oligarhije koju vodi HDZ.

 

Komentiraj