Škola za odličan uspjeh učeniku poklonila – kisele krastavce

Autor:

Screenshot Hayat.ba

Postoji različita praksa u različitim gradovima i školama kada je u pitanju dodjela nagrade učeniku generacije u osnovnim školama.

Općenito, ova nagrada se dodjeljuje učeniku koji je postigao iznimne rezultate u akademskom, sportskom ili umjetničkom području, kao i za njegov doprinos školi i zajednici piše.

Grad Banja Luka svome učeniku generacije iz jedne od gradskih osnovnih škola, jednom od najboljih đaka u ovome gradu dodijelio je nevjerojatan poklon paket koji sadržava teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske tvrtke te ulaznicu za gradski bazen Akvanu (koja je, gle čuda, pod stečajem).

Aktivistica i novinarka iz Banje Luke, Melani Isović razgovarala je s roditeljima djeteta koji su samo kratko komentirali: “Kiseli krastavci na ljeto, mogli su staviti neki USB koji bi bio bar od neke koristi”.

Isović također ističe kako je ovakvo ponižavanje uspjeha učenika generacije upravo pokazatelj nakaradnosti obrazovnog sustava i ubijanje volje u djetetu da nastavi sa ostvarivanjem izvrsnih rezultata u obrazovanju, prenosi Hayat.ba.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.