Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Adrenalinski izazov na nebu iznad Ölüdeniza, iskusni letač sjedio, jeo i pio

Grupa zaljubljenika u padobransko jedrenje je krenula u adrenalinski izazov s vrha planine u blizini poznatog turskog odmarališta na obali Tirkiznog mora.

Nakon što su sve pripremili i osigurali sve uvjete za Hasana Kavala, krenula je neobična avantura. Kaval je uzletio u velikom kožnatom dvosjedu u čarapama, a pri ruci su mu bili jastuk, lampa, ruksak, grickalice i televizor. Ubrzo nakon polijetanja obuo je papuče, krenuo uživati u grickalicama i osvježavajućem piću.

Kamera na ekranu je snimala njegovo opušteno ponašanje visoko iznad tla. Iskusni letač je vrlo lako prizemljio padobran na kameni puteljak uz obalu turskog odmarališta Ölüdeniz.

Za opasan let su bile nužne temeljite pripreme i tempiranje dobrih vremenskih uvjeta. Sigurnost letača je bila na prvom mjestu i trebalo je uskladiti ravnotežu konstrukcije pod padobranom za jedrenje, tj. krilom.

Medijska kuća i autori video uratka naglašavaju gledateljima da ne pokušavaju nešto slično. Ovakav let je vrlo riskantan i može biti poguban.

Komentiraj