Snage sirijskog režima preuzele su u potpunosti kontrolu nad Dumom, posljednjim pobunjeničkim uporištem u Istočnoj Guti, objavile su u četvrtak ruske novinske agencije navodeći vojnog dužnosnika.

“Podignuta sirijska državna zastava na zgradi u Dumi označava kontrolu nad tom lokacijom te stoga i nad čitavom Istočnom Gutom”, rekao je general Jurij Jevtušenko.

Ruske vojne snage raspoređene su u Dumi kako bi zajamčile red i zakon u gradu, navelo je rusko ministarstvo obrane. One su u četvrtak počele provoditi ophodnje.

Posljednji pobunjenici su u Dumi položili oružje a njihov je čelnik napustio tu zonu prema sjeveru zemlje, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

“Borci skupine Jaich al Islam položili su teško oružje ruskoj vojnoj policiji u Dumi”, objavio je SOHR. Njihov šef Isam Buvajdani otišao je na sjever zemlje, dodala je organizacija.

Navodno je oko 4000 pobunjenika i članova njihovih obitelji napustilo Dumu i predalo više od 4000 komada oružja.

Od kraja veljače iz Dume je otišlo više od 41.000 ljudi, a iz Istočne Gute 165.000.

Sirijski režim zasad nije službeno objavio da je preuzeo kontrolu nad Dumom.

Komentiraj

PREKOEPA/YOUSSEF BADAWI
Podijeli objavu
Prethodni članakALLEGRI “Ostao je gorak okus”
Sljedeći članak“Buffon nije zaslužio otići na ovaj način”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.