Sir Rod Stewart otkrio detalje iz života i karijere

facebook.com

Sir Rod Stewart (74) je u razgovoru za BBC2 Reel Stories otkrio neke detalje iz života i karijere, piše nz.news.yahoo.com.

Fotografije svojih bivših kolega iz banda ‘Faces’ nosi uz sebe na nastupima. Na taj način osjeća kako su mu Ian McLagan i Ronnie Lane uvijek blizu.

“Svaki puta kada sam na koncertu imam njihove fotografije na stageu, jer sam im dužan. Oni su mi bili dragi prijatelji, oni su mi pomogli u početku. Početak moje karijere je bio kao stop-start, prvo jedan band, pa drugi, onda opet novi band, ali uz ‘Faces’ stvari su krenule nagore”, rekao je.

Druga zanimljivost u intervjuu je bio njegov aktivistički angažman u mladosti. Na mirnim demonstracijama za nuklearno razoružavanje, Aldermaston Marches, tijekom 60-ih godina bio je uhićen na jednom sit-in prosvjedu. 

Otkrio je kako su “svi išili na te prosvjede”. Istaknuo je kako je to bilo djelomično i zbog djevojaka, da bi se uklopio u pokret moralo se imati i “zmazane hlače”.

Publika očekuje kako bi Stewart, Kenney Jones i Ronnie Wood mogli održati koncert za pedesetu obljetnicu osnutka banda ‘Faces’. Ako ne bude koncerta, zasigurno možemo očekivati nekakav drugi projekt u obliku izložbe, prigodnog programa ili nešto veće, npr. malu turneju.

Komentiraj