Sinčić: Mi sa nikim nećemo koalirati, neka slože većinu od onoga što je ostalo

Autor:

24.02.2016., Zagreb - Hrvatski sabor vec drugi tjedan raspravlja o o izvjescima Drzavnog ureda za reviziju. Ivan Vilibor Sincic. 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Gordana Rusak, članica Kluba zastupnika HSLS-a, novinarima je rekla da njihov klub zastupnika još nije odlučio hoće li podržati SDP-ov zahtjev za raspuštanjem Sabora.

“Ne može se baratati mojim imenom. Klub HSLS-a jos se nije sastao i tek trebamo odlučiti.. Ne bih iznosila svoj stav jer u Klubu nismo razgovarali. Nitko me nije kontaktirao i nije korektno da netko upotrebljava moje ime na nekoj listi a nije me ni pitao. Ne bih u ovom trenutku iznosila ni svoj stav o tome hoću li staviti potpis na zahtjev za raspuštanje Sabora”, rekla je Rusak novinarima u Saboru.

Sinčić: Ja sam za raspuštanje Sabora, ali ne znam hoću li potpisati inicijativu

Novinarima se obratio i Ivan Vilibor Sinčić koji je rekao kako nikakva koalicija ni sa HDZ-om ni sa SDP-om ne dolazi u obzir.

“Mi očekujemo povjerenje građana, obavit ćemo ono za što se zalažemo. Neće biti koalicije ni sa jednom velikom strankom. Mi jednostavno nećemo ući, morat će od onoga što je ostalo složiti neku vlast. Pokazale su naše analize da se uklapanjem u taj sustav neće doći do reformi.

SDP-ova inicijativa nije došla do mene, ali želim da se Sabor raspusti. Glasao bih, ali što se tiče potpisa, to moram dogovoriti s kolegama. Ne želimo sudjelovati u preslagivanjima, novi izbori su najpravedniji.

Mi iz oporbe možemo puno više napraviti nego da smo dio jedne koalicije. Moramo pritisnuti institucije da rade svoj posao.

Jedini put da Hrvatska izađe iz krize je da HDZ i SDP počnu gubiti utjecaj. Mi nismo anarhisti, mi smo upravo suprotno, mi smo za red. Mi smo reakcija na stanje koje su stvorili HDZ i SDP”, rekao je Sinčić.

OZNAKE: koalicije, sinčić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)