Simone Biles nakon odustajanja: Moram se fokusirati na svoje mentalno zdravlje

Ženski gimnastički višeboj u utorak je pripao reprezentaciji Rusije, prvi puta nakon 1992., dok su osvajačice zlata sa Igara u Londonu i Riju Amerikanke završile “tek” druge, dok su Britanke treće. Glavna priča natjecanja svakako je odustajanje Simone Biles, najbolje svjetske gimnastičarke, mnogi smatraju, ne samo današnjice nego i u povijesti. Biles, osvajačica četiri zlata i jedne bronce sa Igara u Riju, odustala je nakon prvog preskoka za koji je dobila ocjenu 13.766, njen najlošiji olimpijski rezultat ikad. Umjesto Biles, u ekipu je ušla Jordan Chiles, a tako oslabljene Amerikanke nisu uspjele biti bolje od sjajnih Ruskinja.

“Nakon ove izvedbe, jednostavno nisam htjela dalje nastupati. Moram se fokusirati na svoje mentalno zdravlje”, rekla je Biles. “Svi mi moramo prvenstveno misliti na svoje mentalno i fizičko zdravlje, a ne samo raditi ono što svi od nas očekuju da radimo. Nemam vjeru u sebe kao prije. Ima dana kad osjećam svu težinu svijeta na svojim leđima. Mi nismo samo sportaši, mi smo obični ljudi i kao i svi ponekad trebamo napraviti korak unazad”.

Nakon nastupa na preskoku, Biles je napustila dvoranu, ali se kasnije vratila i navijala za svoje kolegice iz reprezentacije. Biles bi trebala u četvrtak ponovno izaći na natjecanje, međutim čini se da je to zasad upitno.

 

Komentiraj