Predsjednik saborskog kluba Mosta Miroslav Šimić izjavio je u srijedu ispred Banskih dvora da do “preslagivanja” u Hrvatskome saboru i stvaranja nove većine neće doći, da su novi izbori izgledni ako će HDZ inzistirati na rušenju premijera Tihomira Oreškovića, a hoće li Most podržati samoraspuštanje Hrvatskoga sabora, kaže, bit će poznato za koji dan.

“Ako se inzistira na tome da se sruši ova Vlada ići ćemo na nove izbore. Nema preslagivanja. Razmišljamo o svim opcijama, a jedna je od opcija i rapuštanje Sabora“, rekao je Šimić novinarima nedugo nakon što je izjavu ispred Banskih dvora dao čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Uz Petrova je tada bila većina ministara iz Mosta, kao i njihovi saborski zastupnici, koji su s Petrovim nakon izjave nakratko otišli u zgradu Vlade.

Na izlasku iz Banskih dvora Šimić je novinarima kazao da “preslagivanja” unutar Sabora neće biti. “Ako se ide na rušenje Vlade preko rušenja premijera, ide se na nove izbore, a hoće li biti samoraspuštanja Sabora znat ćete za koji dan“, ponovio je.

Komentiraj