Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

‘Šima Krasić deset godina živi u vili od 800 tisuća eura koju nikada nije platila’

Makarski poduzetnik Zdenko Lučić za Nacional otkriva detalje kaznene prijave koju je podnio protiv bivše državne revizorice Šime Krasić i optužuje je za trgovinu utjecajem i milijunske prevare – ona to demantira i tvrdi da je on sve poslove sklopio s njenim sinom, a ne s njom

Šimu Krasić, najdugovječniju državnu revizoricu u hrvatskoj povijesti, makarski poduzetnik Zdenko Lučić optužuje da je nezakonito prisvojila vilu u Zagrebu vrijednu 800 tisuća eura te za pranje novca, utaju poreza i zlouporabu položaja i ovlasti. Lučić je te optužbe iznio i u razgovoru za Nacional te je otkrio da je protiv bivše državne revizorice prije desetak podnio i kaznenu prijavu USKOK-u. Osim protiv Šime Krasić, Lučić je kaznenu prijavu još u lipnju ove godine podnio i protiv njenog sina Roberta Krasića i unuka Marka Ivančića. Lučić tvrdi da je u poslovnim aranžmanima s obitelji Krasić prevaren za nekoliko milijuna kuna i da posljednjih nekoliko godina bezuspješno pokušava naplatiti dugovanja za koja tvrdi da mu pripadaju po ugovorima koje je potpisao s Robertom Krasićem, a na insistiranje Šime Krasić koja je u to vrijeme još uvijek bila glavna državna revizorica.

Ako bi njegove tvrdnje bile točne, moglo bi se tvrditi da je gospođa Krasić, u najmanju ruku, u njegovu slučaju trgovala utjecajem radi stjecanja velike osobne koristi za sebe i članove svoje obitelji te da su te neprimjerene aktivnosti vješto kamuflirane kolopletom naoko kompliciranih transakcija. Lučić je Nacionalu na uvid dao i opsežnu dokumentaciju koja ide u prilog njegovim tvrdnjama…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

REAGIRANJE ‘Šima Krasić nikada g. Lučiću nije obećala povlastice ni prenamjenu zemljišta’

“Ovime Vam se obraćamo nastavno na Vaš odgovor kojeg ste poslali povodom zahtjeva za objavu ispravka netočne informacije u ime naše stranke gđe. Šime Krasić, a vezano za članak koji se odnosi na našu stranku i to pod naslovom: „ŠIMA KRASIĆ deset godina živi u vili od 800 tisuća eura koju nikada nije platila“, objavljen u tjedniku Nacional od 25.listopada 2016.g., broj 966, na stranicama 26-29. Dajemo Vam pravo da objavite sljedeću skraćenu verziju demantija (od 465 riječi tj. 2462 znakova), a ukoliko ne objavite niti istu, bit ćemo prisiljeni protiv Vaš podnijeti tužbu radi objave ispravka:

„Gđa. Šima Krasić sigurna je da dokumenti koje je g. Lučić predočio Nacionalu mogu potvrditi isključivo da je isti sklapao pravne poslove s gosp. Robertom Krasićem i/ili Silvanom Ivančić (njenom odraslom djecom u čije poslovne odluke i poteze ista nema niti uvida niti upliva), a istovremeno je apsolutno sigurna da nije predočio niti jedan dokument o umiješanosti nje same u bilo koji od tih pravnih poslova ili transakcija. Posebno se ističe da gđa. Šima Krasić 2006.g. uopće nije poznavala g. Lučića, te napose da ga nikada nije pozvala g. Lučića na sastanak u svoj ured; da mu nikada nije obećavala bilo kakve povlastice; da nikada od njega nije tražila da ulazi u poslovne odnose s njenom djecom ili financijski pomaže njenom sinu; da mu nikada nije obećala prenamjenu zemljišta ili da će dobiti građevinsko zemljište. Između njenog sina i g. Lučića sklopljeno je više pravnih radnji no niti u jednoj nije sudjelovala Šima Krasić, koja se osobno nikada nije niti bavila poduzetništvom. Da je g. Lučić u posjedu ijednog dokumenta na kojem se nalazi njezin potpis zasigurno bi se takav dokument našao u opremi spornog članka.

Firma MIARO gosp. Roberta Krasića prema saznanjima naše stranke također nikada nije upala u financijske probleme; naprotiv oba kredita koja spominje g. Lučić (i poslovni i privatni) vraćeni su prije roka. I konačno, moja stranka nikada nije vodila knjige firme MIARO d.o.o. jer je to činio knjigovodstveni servis.

„Vila“ koju gosp. Lučić spominje zapravo je stambeni dvoetažni objekt od dva stana, od kojih je samo jedan u suvlasništvu moje stranke i njezinog supruga, a isti nije bio predmetom nikakvog poslovnog odnosa između g. Lucića i moje stranke.

Što se tiče navoda da u svojoj imovinskoj kartici nije mogla prikazati vrijednost „vile“ ističe se da je moja stranka u svojoj imovinskoj kartici prikazala svu svoju i suprugovu imovinu uključujući i predmetnu „vilu“ te istu dostavila povjerenstvu za sukob interesa, u vezi s čime nikad nije utvrđena bilo kakva nepravilnost.

Netočno je i da bi gosp. Željko Erceg optužio gđu. Šimu Krasić za prijevaru i kriminalne radnje. A niti je točno da bi revizija privatizacije Vile Dubrovnik imala ikakve veze sa stjecanjem vlasništva gosp. Biondića nad istom. Upravo naprotiv gđa.Šima Krasić nije imala nikakvog utjecaja na to stjecanje jer je reviziju privatizacije iste obavljala nakon što je g. Biondić već bio vlasnik iste! Protiv gđe. Šime Krasić nikada nisu vođeni nikakvi kazneni postupci. Za vrijeme dok je moja stranka bila glavna državna revizorica obavljeno je 12 288 redovnih revizija i 1010 revizija pretvorbe i privatizacije. Po svim nepravilnostima su nadležne institucije poduzimale određene mjere. Treba naglasiti da je samo po revizijama pretvorbe i privatizacije utvrđeno 721 kažnjivo djelo, stoga je posve netočno da je propustila sankcionirati pljačku u pretvorbi i privatizaciji te da su zbog nje najveće afere završile u zastari!“
ŠIMA KRASIĆ, zastupana po punomoćniku, odvjetnici Tanji Vranjican Đerek”

Komentiraj