Silvio Anočić pojačao redove Šibenika

Novi prvoligaš Šibenik predstavio je prvo pojačanje za narednu sezonu. Suradnja na dvije sezone sklopljena je sa Silvijem Anočićem koji je proteklih godina bio pod ugovorom s Romom.

– “Sretan sam zbog povratka u Hrvatsku. Drago mi je što sam pristupio novom prvoligašu HNK Šibeniku, klubu sa velikom tradicijom i odličnim navijačima. Nadam se uspješnoj sezoni , mogu obećati da ću pružiti svoj maksimum za klub i da će navijači uživati skupa s nama igračima u novoj prvoligaškoj sezoni.” – rekao je novi član Narančastih.

Sportski direktor Ivan Bulat je pak dodao: “Drago mi je da nam se priključio Silvio radi se o igraču koji je jako talentiran i kao takvog ga je i velika Roma angažirala, ali nažalost imao je problem sa ozljedom i nije pokazao sve ono šta on može. Odigrao je jednu sezonu u Cibaliji kao standardan igrač i uvjerio nas sa je ozljeda stvar prošlosti. Ja vjerujem da će nam Silvio donijeti kvalitetu više u našoj igri i želim mu samo da bude zdrav i nadam se da ćemo zajedno ostvariti cilj.”

22-godišnji lijevi bočni je kao igrač Rome proteklu sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Cibaliji za koju je u 14 nastupa postigao dva gola i jednu asistenciju.

Anočić je prošao omladinsku školu Osijeka da bi 2014. godine preselio u Romu s kojom je sklopio višegodišnji ugovor. U rimskom klubu je igrao za mladu momčad, ali je njegova epizoda u Italija obilježena ozljedom pubične kosti te pogrešnim liječenjem zbog čega je izbivao s travnjaka skoro dvije godine.

Šibenik je prošlog tjedna bez trenera Krunoslava Rendulića koji je pozitivan na koronavirusa krenuo s pripremama za novu sezonu. U njoj na Šubićevcu više neće biti Luka Juričić koji je potpisao za Željezničar, Vice Kendeš koji karijeru nastavlja na Islandu, iskusni Davor Kukec koji će put Austrije, Yusuf Musa koji prelazi u Dubravu te Zvonimir Blaić, Ivan Antunović i Matteo Pranjić.

Uoči početka priprema potpise na nove ugovore s Narančastima su stavili Nediljko Labrović i Prince Obeng koji su produžili na godinu dana te Marko Bulat koji je potpisao za sljedeće dvije sezone.

Komentiraj