SIJEDA VLAS PORED TIJELA: Smiljana Srnec kani otkriti cijelu istinu?

Smiljana Srnec (55) u ćeliji ima više od 130 sati za razmišljanje o tome kako će početi svoju obranu. Nakon što je njezin suprug Ivan (51) prihvatio zakonsku blagodat i u srijedu nije svjedočio, a sudsko je vijeće praktički odbilo sve dokazne prijedloge obrane, utorak je ključni dan u dosadašnjem tijeku suđenja u slučaju škrinja.

Iz izvora upućenih u postupak, Jutarnji list doznaje da će se braniti. Ako se do utorka ništa dramatično ne promijeni, sve ukazuje na to da će sudsko vijeće, ali i javnost, prvi put čuti verziju Smiljane Srnec o tome kako je njezina sestra Jasmina dospjela u zamrzivač u njihovoj obiteljskoj kući tijekom ljeta 2000. godine.

Da je strategija obrane šutnja, Smiljana Srnec mogla je reći već nakon ročišta u srijedu, međutim, njezin branitelj, odvjetnik Krešimir Golubić, na pitanje predsjednika vijeća Tomislava Brđanovića je li njegova branjenica spremna iznositi obranu, odgovorio je:

“Ne, molim rok za pripremu obrane.”

Branitelj Smiljane Srnec ukazao je na detalj iz zapisnika o obdukciji prema kojem je pokraj desne šake Jasmine Dominić nađena sijeda vlas ili dlaka koja nakon toga nije istraživana.

Sljedeći utorak u podne zakazao je možda jedno od posljednjih ročišta na suđenju u slučaju škrinja: Smiljana Srnec iznijet će svoju obranu.

Hoće li konačno otkriti mračne obiteljske tajne te objasniti kako je moguće da je tijelo njezine sestre skoro 19 godina bilo u zamrzivaču?!

Komentiraj