SEVER: “Potpise predajemo u četvrtak u 11:30 sati”

Predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije otkrio kako 65 kutija s potpisima predaju u četvrtak u 11:30 sati.

“Jučer je došao poziv od Hrvatskog sabora za predaju potpisa. Pozvani smo u četvrtak u 11:30. Najavljeno je da ćemo razgovarati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Mi cijelo vrijeme govorimo da smo dovedeni pred gotov čin. Nije se ozbiljno pregovaralo. Dobili smo gotova rješenja. Kad je bilo vrijeme za razgovor, nas su odbili. Dan prije izglasavanja zakona bili smo i u klubu HDZ-a i predlagali smo im treće čitanje i rekli su nam da je to kasno. Nama nije preostalo ništa drugo nego da idemo po potpise. 700 tisuća prikupljenih potpisa je zalog da se referendum mora održati”, kazao je Sever.

Dodao je kako će zajednička komisija otvoriti kutije, pregledati potpisne liste koje sadrže potpise i vidjeti odgovara li brojka upisnih knjiga onome što je u kutiji. “Nakon što se to izvrši, odvijat će se razgovor s predsjednikom Sabora. Sabor će tražiti provjeru. Očekujemo zbog brojke potpisa da će ići na slučajni odabir. Mi smo dva puta provjerili. Ukoliko se ide na Ustavni sud, oni imaju 30 dana za odluku. Mudra vlast treba znati pročitati znakove vremena”, poručio je Sever.

“Čak se u ovim izborima pokazalo nezadovoljstvo vladajućima. Prihvaćanje referenduma bi bilo poruka vladajućih da se trude služiti narodu i da se ne postavlju iznad naroda. Mi smo narod pitali, narod je rekao”, zaključio je.

Komentiraj