ŠEPAROVIĆ: “Prisega na Pantovčaku je u skladu s Ustavom”

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović za Dnevnik Nove TV rekao je da su želje izabranog predsjednika Republike u skladu s Ustavom te da sucima nije problem, umjesto na Markovu trgu, nazočiti prisezi u Uredu predsjednika.

Iz Ureda predsjednice poručuju kako će poštovati želje novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića kada je u pitanju njegova inauguracija, a bivši predsjednik Ivo Josipović smatra da treba držati do tradicije.

Inauguracija nije, rekao je Josipović, rođendanska proslava o kojoj sam odlučuješ. Pitanje je, smatra Josipović, i hoće li Ustavni sud pristati na inauguraciju u Uredu predsjednika.

“Naravno da je jako važno što predsjendik misli, ali to nije predsjednikova fešta. To je državni ritual. I osobno ne znam da li će na nešto tako pristati Ustavni sud”, rekao je Josipović.

“Bilo je, kad se sjetim svoje inauguracije, rasprava i onda su s Ustavnog suda imali stanovište da inauguracija mora biti takva da ne dovodi integritet Ustavnog suda od drugih grana vlasti”, dodao je.

Komentiraj