ŠEF KLAIĆEVE: “Stradali su posebno skupi lijekovi, procjenjujemo da je ta šteta preko milijun kuna”

 

Šef Klaićeve bolnice Goran Roić u ponedjeljak je komentirao dvije velike poplave u bolnici u samo dva dana.

“Jučer je to dosta manje trajalo, odmah smo čistili. No u onoj prvoj poplavi razina vode je bila kao nikad u povijesti ove ustanove. Stradali su posebno skupi lijekovi, procjenjujemo da je ta šteta preko milijun kuna. A šteta s instalacijama se još popisuje”, rekao je Roić u razgovoru za N1 Televiziju.

Dodao je da je stradalo mnogo lijekova, a neki od njih su skupi i neophodni. Ističe također da ni u jednom trenutku nije došlo zbrinjavanje pacijenata.

Opisao je potom kako je izgledala prva poplava. “To je izgledalo dramatično, voda je velikom brzinom izvirala, niste mogli to spriječiti. Moram pohvaliti djelatnike, cijelu noć su tu bili i čistili da šteta ne bude još veća. Bojim se da će se to ponoviti, ove vremenske nepogode su sve učestalije”, istaknuo je.

Roić naglašava da je Klaićeva bolnica na posebno nezgodnom mjestu. “Ono koliko ja znam ispod naše bolnice je jedan potok koji ide s Medvednice. Očito je ta odvodnja nedostatna u ovakvim vremenskim prilikama pa taj odvod nije dostatan da pokupi svu tu vodu s Medvednice”, zaključio je.

Komentiraj