FaH

STUDENTICE PRED MINISTARSTVOM: ‘Mi smo braniteljice, a ovo je naš rat, rat za obranu obrazovanja’

Studentice Dorotea Šušak i Espi Tomičić organizirale su mali prosvjed u sklopu kojega je postavljen postavljen maleni šator s transparentima ispred Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, javlja Dnevnik.hr.

‘Ovdje smo u ime studenata koji su dobitnici Državne stipendije (za studente ugroženog ekonomskog stanja), a kojima isplata kasni više od dva mjeseca te nije određen nikakav rok kada će se dotično isplatiti. Ovdje smo i u ime borbe protiv korupcije u čitavom obrazovnom sustavu RH. Protiv nestručnih osoba s korupcijskom prošlošću koji u okviru saborskog povjerenstva za obrazovanje i sličnih institucija koje žele ugroziti zalog kurikularne reforme i vlastitim malverzacijama uništiti aktivističku budnost progresa. Mi smo braniteljice, a ovo je naš rat – rat za obranu obrazovanja’, poručile su studentice.

Prenoćile su ispred ministarstva kako bi u četvrtak ujutro dočekale ministra i pomoćnike da se pojave na radnom mjestu. Kako piše Dnevnik.hr, djevojke očekuju kako će im se pridružiti još ljudi.

Dorotea je studentica prve godine dramaturgije na ADU i prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagreba, dok Espi također studira dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti (ADU).

Komentiraj