SASTANAK U SDP-U Glasovac najavila ostavku na mjesto potpredsjednice Kluba

Patrik Macek/PIXSELL

U tijeku je zajednički sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a.

Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina izjavio je uoči sastanka da Predsjedništvo stoji iza predsjednika SDP-a Davora Bernardića i neće pokretati njegov opoziv. N1 javlja kako je Bernardić najavio novinarima kako ne planira odstupiti s mjesta predsjednika stranke i da želi biti predsjednik Kluba zastupnika.

Sabina Glasovac najavila je ostavku na mjesto potpredsjednice Kluba zastupnika SDP-a, u slučaju da Davor Bernardić preuzme Klub. Arsen Bauk je, pak, rekao, da se na ovaj način ne može funkcionirati.

KOMADINA “Ništa ja ne želim biti što ne moram biti”

GRBIN “Gledamo pretvaranje SDP-a u Cirkus Montyja Pythona”

U nedjelju je održan sastanak u središnjici stranke, a Predrag Matić nakon sastanka izjavio je kako se radilo o radnom sastanku članova Predsjedništva, na kojem nije bilo riječi o Bernardićevom odlasku.

Na razgovorima u Bosiljevu u petak, podsjetimo, članovi Predsjedništva SDP-a od Davora Bernardića zatražili su ostavku “za dobrobit stranke” te mu dali vremena do nedjelje da razmisli.

Kad bi Bernardić odstupio svojevoljno, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina. Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve, Predsjedništvo bi moglo pokrenuti statutarne mehanizme za njegovom smjenom, nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Komentiraj