GRBIN “Gledamo pretvaranje SDP-a u Cirkus Montyja Pythona”

Slavko Midzor/PIXSELL

Suspendirani član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin ocijenio je u ponedjeljak, uoči zajedničkog sastanka Predsjedništva i Kluba zastupnika stranke, da Davor Bernardić nije spreman odstupiti s mjesta predsjednika SDP-a nego je, štoviše, “spreman kumovati daljnjem potonuću SDP-a”.

Grbin od sastanka očekuje “raspravu i pojašnjenja od onih koji danas traže odlazak Davora Bernardića s mjesta predsjednika SDP-a, a prije dva mjeseca su me uvjeravali da sam, kada sam tražio to isto, prekršio Statut stranke”.

“Očekujem danas od onoga koji traži raspisivanje unutarstranačkih izbora da mi objasni zbog čega je predložio moju suspenziju kada sam to tražio prije dva mjeseca”, aludirao je Grbin na Bernardićev najnoviji zahtjev, dodavši da je “sve ovo što danas gledamo pretvaranje SDP-a u Cirkus Montyja Pythona”.

Smatra da bi odlazak Davora Bernardića riješio situaciju. “On je to mogao učiniti prije godinu dana kada sam prvi put ukazao na probleme. Mogao je to učiniti i prije nego što je SDP kao stranka postala predmet sprdnje, kanta za šutiranje, stranka na 17 posto, ali nije”, kazao je Grbin.

Na pitanje je li Bernardić sklon odstupanju ili će se boriti do zadnjeg trenutka Grbin je odgovorio: “Da je bio sklon odstupiti vjerujem da prošloga tjedna ne bi dao onakav intervju, no bojim se da nije i da je spreman kumovati daljnjem potonuću SDP-a”.

Komentiraj