KOMADINA “Ništa ja ne želim biti što ne moram biti”

HINA/ Miljenko KLEPAC

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak, uoči početka zajedničkog sastanka Predsjedništva i Kluba zastupnika stranke, kako Predsjedništvo stoji iza predsjednika stranke Davora Bernardića te kako neće pokrenuti njegov opoziv.

Rekao je i kako od današnjeg sastanka ne očekuje ‘ništa povijesno’. “Bilo je prilično spinova ovih dana. Nitko nije lomio kolegu Bernardića, niti bismo mi to radili, to je bio razgovor o tome kako vidimo opcije i mogućnosti”, rekao je Komadina dodajući kako on Bernardića ne nagovara na ništa.

“Demistificirajmo što bih ja htio biti, ništa ja ne želim biti što ne moram biti, ako dođe do toga da moram biti”, komentirao je Komadina mogućnost da kao privremeni predsjednik preuzme stranku ode li Bernardić. Potpredsjednik stranke dodao je i kako je zadnji koji bi govorio protiv Bernardića. “Ja sam bio za njega. Svatko ima svoje greške, ali izdaja kolege ne dolazi u obzir”, poručio je.

Komadina je ustvrdio da Peđa Grbin ne može biti izabran za šefa Kluba jer suspendirani članovi stranke ne mogu preuzeti stranačku dužnost, dodavši da je “SDP Ibler, a nije onaj tko radi suprotno Statutu”. Upitan treba li očekivati još čistki u stranci, uzvratio je: “Bumo vidli, u turbulentnom stanju sve je moguće.”

Komentiraj