SANADER O DOMU U SPLITU: “Zašto bih utjecao? Vidjeli ste mišljenje inspekcije”

Potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u četvrtak je u Saboru dao izjavu za medije o Domu za starije i nemoćne u Splitu, gdje je od koronavirusa umrlo 17 štićenika.

Sanader je rekao da nije sudjelovao u zataškavanju stvarnog stanja u Domu u Splitu te da nije utjecao na ravnatelja Škaričića kako ne bi podnio ostavku.

“Zašto bih utjecao, kada ste vidjeli mišljenje inspekcije gdje nije bilo primjedbi? Svašata se pisalo, to je neistina. Čuo sam se u početku s njim, pitao sam ga što se dogodilo, on je ukratko objasnio situaciju, rekao da je izvršio sve mjere i da tamo postoji medicinski tim koji se time bavi. Ja nisam epidemiolog i mislim da treba uvažavati što kaže inspekcija, svi dokumenti su predani DORH-u”, rekao je.

Na konferenciji je uz Sanadera bio i Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. On je kazao da je nezabilježen postupak u demokratskoj Hrvatskoj da se zbog slučaja u Domu umirovljenika, gdje je uslijed zaraze došlo do smrti određenog broja korisnika, traži politička odgovornosti potpredsjednika Sabora.

“Takvo tumačenje političke odgovornosti koju u javnost pokušava nametnuti SDP svojstveno je nedemokratskim, autoritativnim sustavima”, rekao je Bačić i dodao da se Vlada sjajno nosi s koronakrizom te da SDP na bizaran način pokuašava tražiti ostavku potpredsjednika Sabora.

SDP je u srijedu najavio kako će pokrenuti opoziv Sanadera zbog velikog broja umrlih covidom-19 zaraženih osoba iz splitskog Doma za starije.

Sanader je danas, pak, najavio da će tražiti smjenu Ranka Ostojića s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“Nastoje se naći krivci, to se vidi po reakcijama Davora Bernardića i po njegovim uličarskom nastupu. To je nervoza, primijetio sam kod Ranka Ostojića kompleks jer SDP 27 god ne može u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvariti rezultat. Misli da tako preko smrti štićenika doma može dobiti politički poen. HDZ će svojim aktivnostima i rezultatima na idućim izborima pokazati podršku koju imamo i pobijediti”, rekao je Sanader.

“Ako ste pročitali zadnju objavu na Facebooku Ranka Ostojića u kojoj veliča Jugoslaviju i Tita, mi smo u klubu HDZ-a odlučili tražiti smjenu Ranka Ostojića s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Čovjek koji veliča Tita ne može biti na takvom mjestu. Poznata je izreka da će prije Sava teći uzbrdo nego će biti Hrvatske. Sutra ćemo uputiti proceduru da ga se smijeni”, zaključio je.

Podsjetimo kako je upravo Nacional u novom broju ekskluzivno otkrio zataškavanje slučaja koronavirusa od strane istaknutih članova HDZ-a u staračkom domu u Splitu.

EKSKLUZIVNO: Kako je ucijenjeni Sanader izigrao Plenkovića u zataškavanju korona-tragedije u staračkom domu u Splitu

Komentiraj