HDSSB-ov zastupnik Josip Salapić izrazio je u petak uvjerenje da će nova hrvatska Vlada naći načina da “oživi” Slavoniju, regiju koja gospodarski propada i iz koje odlaze mladi i obrazovani ljudi.

Po nekim istraživanjima, svaki treći Baranjac i Slavonac siromašan je čovjek, u 2013. godini oko šest tisuća ljudi prijavilo se za odlazak u zemlje Europske unije, imamo puno neobrađene zemlje, upozorio je Salapić kolege na situaciju u kojoj se nalaze Slavonija, Baranja te grad Osijek, koji danas obilježava svoj dan.

Slavonija je u bivšoj državi bila jedna od najbogatijih regija, nakon Domovinskog rata gospodarski propada, Osijek je danas pusti grad, rekao je Salapić.

Izrazio je “čvrsto uvjerenje” da će nova hrvatska Vlada kroz Projekt Slavonija ispraviti nepravdu prema toj regiji, ali i osigurati ravnomjeran razvoj cijele države.
Siguran sam da će porezna reforma i novi državni proračun biti promjena, rekao je Salapić i pozvao sve stranke na konsenzus oko bitnih nacionalnih tema.

Zastupnica Ljubica Lukačić (HDZ) podsjetila je kako je 3. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te da osobe s invaliditetom u Hrvatskoj nisu osobito zadovoljne svojim statusom. “Na nama je velika odgovornost da se taj status poboljša”, poručila je kolegama, izrazivši uvjerenje da će se to uspjeti.

Ohrabruje je postupanje nove hrvatske Vlade.
Nova Vlada, odnosno njeno resorno ministarstvo, u prvim je danima pokazalo kako je uspješno rješava problem osobnih asistenata, premijer Andrej Plenković u četvrtak je primio osobe s invaliditetom i obećao im aktivan partnerski odnos, a to je ono što smo godinama očekivali, naglasila je Lukačić.

Najavila je da će se Dan osoba s invaliditetom obilježiti i u Hrvatskom saboru, tematskom sjednicom Odbora za zdravstvo, 13. prosinca u prigodi desete obljetnice donošenja Konvencije i pravima osoba s invaliditetom.

Komentiraj