Glasnogovornik američke koalicije koja se bori protiv Islamske države rekao je u petak da je upoznat s izvješćima da Rusija namjerava suspendirati komunikacijski kanal sa SAD-om uspostavljen radi izbjegavanja sudara njihovih borbenih zrakoplova na sirijskom nebu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će Moskva suspendirati sporazum o zračnoj sigurnosti dogovoren sa SAD-om kako se zrakoplovi dviju zemalja ne bi sudarali.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je novinarima da će Rusija zadržati vojne kanale za komunikaciju s Washingtonom otvorenim, ali da neće razmjenjivati informacije putem tih kanala.

Glasnogovornik koalicijskih snaga John Dorrian naveo je prvo u priopćenju da ih je Rusija obavijestila o svojim namjerama u pogledu kanala, a kasnije se ispravio i kazao da je upoznat s tim izvješćima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.