SAD: Prosvjed zbog novog policijskog ubojstva crnca

EPA/VEASEY CONWAY

Prosvjednici u južnom kalifornijskom gradiću El Cajonu, 25 kilometara sjeveroistočno od San Diega, zatražili su u srijedu provođenje istrage nakon što je policajac u pucnjavi ubio nenaoružanog crnca, izvješćuje Reuters i dodaje da je novi prosvjed uslijedio pošto su se u posljednja dva tjedna u dva američka grada dogodili slični incidenti koji su izazvali slične reakcije.

U najnovijem incidentu, dva policajca odazvala su se na poziv da se jedan Afroamerikanac, star tridesetak godina, “ne ponaša prisebno”. Policija nije mogla odmah identificirati žrtvu, ali lokalni aktivisti i prijatelji tvrde da se radi o Alfredu Olangu, rođenom u Ugandi. Tvrde da je bio mentalno bolestan i da je možda u trenutku incidenta imao napadaj.

Policajci su oko dva sata ujutro pronašli Olanga iza jednog restorana i naredili mu da izvadi ruku iz džepa, no on je to odbio. Prema policijskom izvješću, nervozno je hodao gore dolje i odjednom iz prednjeg džepa hlača izvukao neki predmet i s obje ruke ga uperio u policiju. Policajci su istovremeno pucali. Oružje na mjestu zločina nije pronađeno, a nije objavljeno koji je predmet Olanga izvukao iz džepa.

Komentiraj