Sacha Baron Cohen ismijavao desničare na njihovom skupu u Washingtonu

Sacha Baron Cohen proslavio se filmskim ulogama Borata i Brune kojima se ismijavao sa zatucanim Amerkancima i modnim svijetom. Tijekom vikenda napravio je nešto slično, lažno se predstavljajući kao pjevač nastupio je na skupu radikalnih desničara i Trumpovih štovatelja. Naime, Sacha Baron Cohen uspio se infiltrirati u protestni skup pod nazivom “March for Our Rights 3”. u Washingtonu koji je organizirala radikalno desničarska skupina pod nazivom Three Percenters.

Što se zapravo dogodilo, vjerojatno je najbolje opisao Matt Marshall, osnivač pokreta Three Percenters u Washingtonu. On smatra da je Cohen financirao taj događaj krijući se iza „Back to Work USA“, kompanije iz Kalifornije. „Ta je kompanija željela dovesti neke bendove, postaviti binu, kako bi sve bolje izgledalo. Izgledalo nam je to malo čudno ali oni su doista uplatili novac za binu, ozvučenje i ogradu“, izjavio je Marshall. U jednom trenutku na binu se popeo Cohen u neprepoznatljivom izdanju, što se vidi na videu, i započeo pjevati pjesmu koja je u osnovi rasistička i u kojoj je vrijeđao liberale, CNN, Svjetsku zdravstvenu organizaciju, Baracka Obamu, Hillary Clinton, Dr. Anthonyja Faucija, Billa Gatesa i sve one koji nose zaštitne maske.

Dobar dio okupljenih, od njih ukupno 500, bio je oduševljen tekstom pjesme, ali su predstavnici organizacije Three Percenters pokušali maknuti Cohnea s bine. Kako je on angažirao tjelohranitelje, oni u tome nisu uspjeli. Marshall za ovaj „incident“ krivi Demokratsku stranku i guvernera Washingtona Jaya Insleea. “Potrošili su puno novaca da bi mi na kraju izgledali loše. Kladim se da ako slijedite konce oni će vas odvesti direktno Demokratske stranke u Washingtonu“, kazao je Marshall.

Da bi cijeli događaj bio još nevjerojatniji, Cohen je sišao s bine, zamaskirao se još jednom, uzeo kameru i snimao razgovore s okupljenima na protestnom maršu.

Komentiraj