SABOR Mostovi predlagatelji nisu pravovremeno dobili pozive za sjednicu odbora

Patrik Macek/PIXSELL

Iz Hrvatskog sabora poručili su kako Mostovi predlagatelji zakonskih izmjena nisu u ponedjeljak došli na sjednicu Odbora za zakonodavstvo jer nisu pravoremeno dobili pozive, pa stoga nisu mogli ni nazočiti sjednici, koja je zbog toga odgođena.

“Sjednica Odbora za zakonodavstvo sazvana je u petak, 14. listopada u kasnim večernjim satima, a pozivi su elektroničkom poštom poslani članovima Odbora nakon završetka sjednice Sabora, samim tim i nakon završetka radnog vremena. Kako stručna služba Odbora nije imala pojedinačne kontakte predstavnika predlagatelja zakona, pozivi im nisu niti mogli biti upućeni. Iz navedenog je jasno da predstavnici predlagatelja zakona nisu pravovremeno zaprimili pozive te stoga nisu niti mogli nazočiti sjednici Odbora za zakonodavstvo”, navode iz Hrvatskog sabora.

Naime, u ponedjeljak ujutro, prvog radnog dana nakon konstituiranja Sabora, zbog nedolaska Mostovih predlagatelja zakona odgođena je sjednica Odbora za zakonodavstvo.

Nikola Grmoja iz Mosta za Hinu je pojasnio kako se radilo o “greški administracije”. “Da smo znali i da smo dobili poziv, naravno da bi došli na jutrošnju sjednicu. No, došlo je do greške admministracije. Nitko od naših predlagatelja nije dobio nikakav poziv ni mailom niti porukom. Poziv su dobili samo članovi tog odbora”, rekao je Grmoja.

Na sjednici Odbora za zakonodavstvo iz kvote Mosta pojavio se samo Ivan Kovačić, koji je predstavio Zakon o financiranju političkih stranaka. No, nakon toga je predsjednik Odbora Dražen Bošnjaković (HDZ) sjednicu po daljnjim točkama odgodio. Tako je, među ostalim, odgođena rasprava o Mostovim prijedlozima izmjena Ovršnog zakona, Zakona o HRT-u i Zakona o HNB-u.

Kovačić je novinarima pojasnio kako je u nedjelju tek iza 18 sati dobio SMS poruku o današnjoj sjednici, koja se trebala održati u ponedjeljak u 9 sati.

Miroslav Šimić, koji kao predlagatelj nije došao na sjednicu Odbora, rekao je kasnije u Saboru da nije dobio poziv. Zašto je do toga došlo ne zna, no zbog tog propusta nije htio prozivati ni koalicijske partnere niti nadležne saborske službe.

Komentiraj