Ruska mobilizirana vojska u kaosu: “Živimo kao životinje, u rovovima koje smo sami iskopali”

Ruska Pravda, poznata kao medij koji veliča lik i djelo Vladimira Putina, piše o kaosu do kojeg je došlo nakon što je Rusija mobilizirala nekoliko stotina vojnika i poslala ih na obuku u Belgorod i Taman. Medij koji inače služi kao ruski propagandni alat ovoga puta prenosi informacije koje ne idu u korist Putinu i ruskoj vojsci.

Kako navodi Pravda, vojnici 1. tenkovskog bataljuna i 1. tamanske divizije nisu potpisali nikakve ugovore s ruskom državom. Dobili su strojnice, ali ne i vojne isprave. Mobilizacija ni na jedan način nije formalizirana, nisu otvoreni ni bankovni računi za plaće. Borci su poslani u šume gdje već šest dana žive u rovovima koje su sami iskopali. Medij blizak Putinu objavio je ispovijesti vojnika koji opisuju kaos na ratištu.

“Nisu nam dali šatore, živimo u rovovima koje smo sami iskopali. U ovom trenutku nas je 400 ovdje u Tamanu i ne planiramo nikamo ići dok ne dobijemo pomoć od države”, rekao je jedan od mobiliziranih vojnika u Tamanu, a drugi je potvrdio da ništa bolje nije ni u Belgorodu:

“Ima nas 500-tinjak naoružanih, ali nitko od nas nije pripojen nekoj jedinici, živimo već tjedan dana kao životinje bez logističke podrške. Nemamo apsolutno ništa, nitko nas ne treba i ne zove. Nismo prošli nikakav trening, sami si kupujemo hranu, da ne spominjem streljivo.”

Objava mobiliziranih Rusa na kanalu Telegram. Screenshot: Telegram

Komentiraj