RUNTIĆ “Svatko tko podrži Marića ili bude suzdržan, stat će na stranu kriminala”

Davor Puklavec/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Hrvoje Runtić u nedjelju je u ‘Temi dana’ N1 televizije poručio je da svatko tko podrži Zdravka Marića ili bude suzdržan – staje na stranu kriminala.

Runtić je jučer izjavio kako ga je HDZ pokušao potkupiti deblokadom računa ako svog glas u Saboru da Zdravu Mariću. “Bio sam i prekjučer na policiji, a jučer su me zvali iz PNUSKOK-a”, rekao je Runtić objasnivši pritom svoje optužbe.

“To što su gospodin Veselčić i moj otac bili ratni izvjestitelji i što su prijatelji, to ne znači da je on prijatelj s mojom obitelji. Ovo je sve onda više nego sumnjivo. Moj otac je rekao, otići ću, ali tajming mi je sumnjiv, a i meni je bilo sumnjivo”, rekao je Runtić.

Dodao je da dokazi o političkoj trgovini ‘na A4′ ne postoje, ali postoje svjedoci. “Jučer je govorio da je ručak, danas je kava, nek’ se odluči. Moje roditelje ne želi uvlačiti, a već ih je spomenuo”, rekao je o HDZ-ovom Veselčiću, koji je najavio da će Runtića prijaviti.

Runtić poručuje kako nije u sudskom procesu sa Živim zidom, niti je s njima u svađi. “Jučer je jedan visokopozicioiran član HDZ-a rekao da sam ja takve stvari već radio, ali svatko tko me zna, zna da ja nisam željan pažnje. Ali ja ću svaki put kad mi netko pristupi s nemoralnom ili nezakonitom ponnudom, odmah otrčati na policiju i obavijestiti medije, a oni neka prestanu raditi takve stvari”, objašnjava.

Svoje povjerenje ministru financija Zdravku Mariću neće dati. “Nakon ovog saziva Sabora, ako ćemo ići na nove izbore, neću se više kandidirati, u skladu sa svojim profesionalnim zanimanjem bit ću apsolutno na raspolaganju Mostu, ali da se bolje prezentira, no na listu neću ići”, otkrio je Runtić koji je uvjeren da rascjepkavanja Mosta neće biti.

Smatra da premijer Andrej Plenković nema većinu. “Mislim da je jako dobar PR igrač, uvijek smiren, ne da se izbaciti iz takta, dobar pokeraš i blefer, ako ima većinu, neka je pokaže”, kaže Runtić. Dodao je kako sve oko Agrokora upućuje na laž. “Sada imamo dvije strane: Agrokor i kriminal koji u njemu pokriva ova ekipa, a s druge strane imamo narod, istinu i pravdu. Svatko tko podrži Marića ili bude suzdržan, stat će na stranu kriminala”, kaže Runtić.

Za kraj je poručio kako se nada da ima dovoljno zdravorazumskih ljudi koji će u Saboru glasati za odlazak Zdravka Marića.

Komentiraj