Luka Cerovina

ROTARY KLUB DUGO SELO Postavljena spomen ploča na kući gdje je živio Jadranko Crnić

Postavljanjem spomen ploče na kući gdje je živio Jadranko Crnić obilježena je deseta obljetnica Rotary kluba Dugo Selo i devedeset godina Rotarijanstva u Hrvatskoj.

Spomen ploču, uz prigodne govore, otkrili su guverner Rotary Distrikta 1913 Hrvatska, dr.sc. Darko Tipurić, gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian i Ružica Lasan Trčić, predsjednica Rotary kluba Dugo Selo. Nakon svečanog postavljanja spomen ploče održan je prigodni program u koncertnoj dvorani KUD Preporod.

“U godini kada slavimo devedesetu obljetnicu rotarijanstva u Hrvatskoj velika je čast meni kao guverneru da u ime 1 502 hrvatska rotarijanca budem nazočan na otvaranju spomen ploče jednom od naših utemeljitelja – Jadranku Crniću. Jadranko Crnić je učinio snažne aktivnosti na razvoju služenja u Hrvatskoj; i u Crvenom križu i u Rotaryu. Njegovo poslanje i njegovo djelovanje treba biti primjer svima nama rotarijankama i rotarijancima kako treba služiti i kako treba učiniti maksimum kako bi potrebiti dobili ono što trebaju. Treba posebno naglasiti njegovu ulogu u izgradnji hrvatskog Rotarya, posebice početkom 90-ih godina, kao i njegovu ulogu u razvoju služenja kao temelja poslanja svake razvijene zemlje i svake razvijene nacije. Bez Jadranka Crnića to sigurno ne bi mogli izgraditi i ne bi mogli sebe gledati kao oni rotarijanci koji grade budućnost za buduće naraštaje. I stoga, dragi prijatelji, lijepo je ovdje biti i lijepo je našem Rotary klubu Dugo Selo zahvaliti što su obilježili poslanje i postojanje našega dragog prijatelja Jadranka Crnića”, rekao je Tipurić.

“Mi moramo obilježavati značajne obljetnice naše države, ali moramo obilježavati i značajne ljude. To su ljudi koji su svima nama donijeli dobro. Kao gradonačelnik Dugog Sela zahvaljujem svima vama na dolasku. Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak – ova spomen ploča je jednom značajnom Dugoselcu i jednom čovjeku koji je svojim osmjehom na placu, na ulici; svojim humanitarnim radom u Rotary klubu, u Crvenom križu, u Dugoselskoj kronici, ne mogu sve ni nabrojati – dakle jednom čovjeku humanitarcu postavljamo ploču s dignitetom i poštovanjem prema njemu i njegovoj obitelji, prema ovom gradu, prema građanima Dugog Sela i Hrvatske”, rekao je gradonačelnik Panian.

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se družimo prilikom ove svečanosti otkrivanja spomen ploče Jadranku Crniću”, zahvalila je prisutnima Ružica Lasan Trčić.

Komentiraj