Postavljanjem spomen ploče na kući gdje je živio Jadranko Crnić obilježena je deseta obljetnica Rotary kluba Dugo Selo i devedeset godina Rotarijanstva u Hrvatskoj.

Spomen ploču, uz prigodne govore, otkrili su guverner Rotary Distrikta 1913 Hrvatska, dr.sc. Darko Tipurić, gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian i Ružica Lasan Trčić, predsjednica Rotary kluba Dugo Selo. Nakon svečanog postavljanja spomen ploče održan je prigodni program u koncertnoj dvorani KUD Preporod.

“U godini kada slavimo devedesetu obljetnicu rotarijanstva u Hrvatskoj velika je čast meni kao guverneru da u ime 1 502 hrvatska rotarijanca budem nazočan na otvaranju spomen ploče jednom od naših utemeljitelja – Jadranku Crniću. Jadranko Crnić je učinio snažne aktivnosti na razvoju služenja u Hrvatskoj; i u Crvenom križu i u Rotaryu. Njegovo poslanje i njegovo djelovanje treba biti primjer svima nama rotarijankama i rotarijancima kako treba služiti i kako treba učiniti maksimum kako bi potrebiti dobili ono što trebaju. Treba posebno naglasiti njegovu ulogu u izgradnji hrvatskog Rotarya, posebice početkom 90-ih godina, kao i njegovu ulogu u razvoju služenja kao temelja poslanja svake razvijene zemlje i svake razvijene nacije. Bez Jadranka Crnića to sigurno ne bi mogli izgraditi i ne bi mogli sebe gledati kao oni rotarijanci koji grade budućnost za buduće naraštaje. I stoga, dragi prijatelji, lijepo je ovdje biti i lijepo je našem Rotary klubu Dugo Selo zahvaliti što su obilježili poslanje i postojanje našega dragog prijatelja Jadranka Crnića”, rekao je Tipurić.

“Mi moramo obilježavati značajne obljetnice naše države, ali moramo obilježavati i značajne ljude. To su ljudi koji su svima nama donijeli dobro. Kao gradonačelnik Dugog Sela zahvaljujem svima vama na dolasku. Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak – ova spomen ploča je jednom značajnom Dugoselcu i jednom čovjeku koji je svojim osmjehom na placu, na ulici; svojim humanitarnim radom u Rotary klubu, u Crvenom križu, u Dugoselskoj kronici, ne mogu sve ni nabrojati – dakle jednom čovjeku humanitarcu postavljamo ploču s dignitetom i poštovanjem prema njemu i njegovoj obitelji, prema ovom gradu, prema građanima Dugog Sela i Hrvatske”, rekao je gradonačelnik Panian.

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se družimo prilikom ove svečanosti otkrivanja spomen ploče Jadranku Crniću”, zahvalila je prisutnima Ružica Lasan Trčić.

Komentiraj